Ezekre a régi épületekre nincs egyértelmű magyarázat

8. Agyaghadsereg, Kína

A Qin Shi Huang mauzóleum több mint 8000 terrakotta katonát rejt. Azt mondják, nincs két katona, amelyiknek egyforma lenne az arca. Az életnagyságú katonák Krisztus előtt 200-ban épültek. A régészeknek az ásatáskor roppant óvatosnak kellett lenni, mivel valószínűleg nagy mennyiségű higany volt a mauzóleumban.

 

9. Angkor Wat, Kambodzsa

A mű 200 templomból áll, azonban rejtélyes módon az utazók csak 3-mat látnak, bármelyik szögből is közelítik meg. A sima felületű köveket csupán súlyuk tartja össze, és valaha templomokat alkottak.

 

10. Timbuktu, Mali

Timbuktu különleges mecsetjeinek legfőbb alkotóeleme nem más, mint a sár. A mecsetet övező rengeteg legenda közül kiemelkedik egy, miszerint a várost egy Buktu nevű ember alapította. Egy csapat harcossal az oldalán küzdött az afrikaiakkal, amíg Rene Caillie megmentette őket. A mecseteket ezután kezdték el építeni.

 

11. Húsvét-szigeteki kőfejek, Chile

A ”moai”-nak is nevezett kőszobrok valahol a Csendes-óceán partvidékén találhatóak. Kutatások kimutatták, hogy a szobrokat helyszínről helyszínre szállítgatták, mire végül a Húsvét-szigeteken kötöttek ki. Sajnálatos módon azok az emberek, akik meg tudnák válaszolni a kőfejekkel kapcsolatos kérdéseket, már rég halottak, azonban egy hiedelem szerint ha közvetlenül belenézel a moai arcába, megkapod a kérdésre a választ.

 

12. Szfinx, Egyiptom

A sivatag közepén fekvő szfinx talán a történelem egyik legnagyobb és legizgalmasabb rejtélye. Vajon mikor és milyen céllal épülhetett? Az építmény alatt valószínűleg több föld alatti szoba is található. Mind a mai napig a Szfinxszel kapcsolatos kutatások balesetekhez, betegséghez, vagy akár a kormánnyal való összetűzéshez vezetnek.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket