Ezekre a régi épületekre nincs egyértelmű magyarázat

12 rejtélyes épület, amiket senki sem tud megmagyarázni

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

Ezek a különleges épületek a mai napig fejvakarásra késztetik a kutatókat és tudósokat. Vajon miért és hogyan épülhettek? Senki sem tudja a biztos választ!

Ezekre a régi épületekre nincs egyértelmű magyarázat

El kell ismernünk; őseink tudtak valamit, ha építkezésről volt szó. Elég csak ránézni ezekre az épületekre és a mai emberek csak táthatják szájukat a régi módszerekkel kivitelezhetetlennek tűnő építmények láttán. Többezer éve épültek és nagy szerencsénkre a mai napig állnak, hogy gyönyörködhessünk bennük és talán egy kicsit tanuljunk is róluk.

 

A szakértők rengeteg különböző elméletekkel rukkolnak elő, amik olykor lehetségesnek, máskor őrültségnek hangozhatnak, hogy megválaszolják az építményekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A képek láttán és a történetüket olvasgatva talán te is elcsodálkozol egy kicsit eredetükön!

 

1. Stonehenge, Anglia

A legenda szerint Stonehenge-t a híres mágus, Merlin építette. A hely történelme azonban messzebb nyúlik vissza az időben Artúr király idejénél. Hogy miért olyan rejtélyes? Máig keresik a választ arra, hogy a hatalmas kőtömböket hogyan szállították és mi is az építmény valódi célja. A legelfogadottabb elmélet szerint egy hatalmas „naptár”, amely segítségével szemléltethető az idő múlása.

 

2. Baalbek, Libanon

A templom struktúrája igazán bámulatos, a maga idejében igazi fejedelmi építészeti remekmű. Az azonban továbbra is titok, hogy a rómaiak hogy voltak képesek a csaknem 1 000 tonnás kövekből megépíteni.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket