1200 lélegeztető gépet gyárt Elon Musk a hétvégéig: lélegeztetőgépeket gyárt a Tesla is

1200 lélegeztetőgépet gyárt csak ezen a héten Elon Musk

Szerző: noemivida - 2020.04.01.

Már annyiszor volt róla szó, hogy mennyire példátlan az összefogás az egész világot megrengető koronavírus elleni küzdelemben. Mi is írtunk arról, hogy több autógyár is felajánlotta a segítségét. És hogy mi lett azóta a nagylelkű felajánlásokból? Például 1200 lélegeztető gép a Tesla-nál.

1200 lélegeztetőgépet gyárt csak ezen a héten Elon Musk

Lélegeztető gépeket kell gyártani, ezt Musk is tudja

A koronavírus elleni harcba több nagy cég is beszállt már. A jellemzően felsőlégutat megtámadó vírus olyan nagy tüdőkapacitás kiesést tud okozni, hogy sok esetben a betegeket lélegeztető gépre kell kapcsolni, mert a tüdő önállóan nem tudja ellátni a funkcióját. Ha megnézed ezt a videót, ami egy koronavírusos beteg tüdejéről készült, akkor te is meg fogod érteni, hogy miért. A nagyszámú megbetegedések miatt pedig minél nagyobb számú lélegeztető gépre van szükség. Sajnos az egészségügynek nem elegendő a kapacitása. Éppen ezért minden kiskaput meg kell keresni, hogy minél több légzést segítő gépet állítsunk elő világszerte. Az autógyárak pedig nagyon is alkalmasnak tűnnek lélegeztető gépek gyártására. 

 

1200 lélegeztetőgép gördül ki a gyárból

Elon Musk elmondta, a Tesla, illetve a polgári űrrepülésben élen járó SpaceX is tökéletes háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy gyorsan átálljon lélegeztetőgépek gyártására. A Tesla autókhoz légkondicionáló és levegő-keringető rendszereket gyártanak, a SpaceX űrhajói esetében pedig az űrhajósok életben maradását biztosító levegőztető rendszereket fejlesztenek a mérnökök, de Muk kiemelte, jelenlegi tudásukon felül kórházakkal, és orvosokkal is konzultálnak. Egy twitter posztjában arról írt az üzletember, hogy a gyártás már javában zajlik, és várhatóan hétvégére elkezdik kiszállítani az előreláthatólag 1200 eszközt.

 

Mindenki segít, ahol tud

De nemcsak lélegeztető gépeket gyártanak, hanem segítenek, ahol tudnak. Musk azt is elmondta, hogy hamarosan 250 000, N95-ös orvosi maszkot is szétosztanak majd az egészségügyi szakemberek között, amiből sajnos szintén nagy hiány van manapság. A Tesla mellett, a General Motors és a Ford ajánlotta még fel segítségét, illetve a Forma 1-es csapatok is kiveszik a részüket a küzdelemből, ha már a nagydíjak úgyis elmaradnak most egy kis ideig. Most óriási szükség van minél több orvosi műszerre, eszközre, valamint védőfelszerelésre, így, aki teheti át állt ezeknek a gyártására.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket