Az autógyárak is beszállnak a koronavírus elleni harcban: Lélegeztető gépet gyártana több nagy autógyár is, már az engedélyt is

Lélegeztető gépet gyártana több nagy autógyár is, már az engedélyt is megkapták

Szerző: noemivida - 2020.03.23.

A koronavírus járvány gyakorlatilag ajtóstól rontott rá a világra. Bár Kínában már tavaly év vége óta számolnak az új koronavírus okozta fertőzésekkel, a legtöbb szakember nem számított arra, hogy a világ minden pontjára eljut a vírus ráadásul ilyen tempóban. Most bizony több ország is bajban van, mert a felsőlégutat megtámadó kór nagyon sokakat elért, nagyon gyorsan, a legtöbb helyen sajnos hiány van ezért lélegeztetőgépekből, ugyanis senki sincs ekkora dömpingre felkészülve. Több autógyár éppen ezért a segítségét ajánlotta fel a koronavírus elleni harcban.

Lélegeztetőgépet gyártanak az autógyárak

A Forma1-es autógyárak is segítenének

Már korábban ITT írtunk róla, hogy a koronavírus miatt a Forma1-es szezon nem indult el a szokott módon, sőt azóta már az Azerbajdzsáni Nagydíj is törlésre került, leghamarabb Kanadai Nagydíjon (június 12-14.) indulhat el a szezon. Ez azt jelenti, hogy a Forma1-esgyárak kapacitása egészen júniusig szabad, amit több csapat is a koronavírus elleni harcra fordítana. Többek között a Ferrari, a McLaren, a Red Bull Racing, a Mercedes és a Williams ajánlotta fel a segítségét. Jelenleg folynak a tárgyalások, hogy hogyan tudnák a leghatékonyabban kivenni a részüket a koronavírus ellen folytatott harcban a csapatok.

 

Az autógyárak átállnának lélegeztetőgépek gyártására

Arról is írtunk már korábban ITT, hogy több európai autógyár is bezárta kapuit egy időre, és köztük van ráadásul a Győri Audi is, de azóta a Suzuki, valamint a Mercedes gyárban is leállt a termelés. Több autógyár is vizsgálja azóta, hogy hogyan tudnának átállni lélegeztetőgépek gyártására, mert abból most óriási hiány van a koronavírus miatt. A fent felsoroltokon kívül a Tesla, a General Motors, valamint a Ford ajánlotta fel a segítségét ebben a krízishelyzetben. Ez pedig nem egyedi példa, Kínában pédául a Foxconn kezdett maszkokat és védőruházatot gyártani.

 

Nagy szükség van a felajánlásokra

Mind az Egyesült Államokban, mind Európában, főleg a Ferrari hazájában, Olaszországban nagy szükség van lélegeztetőgépekre, valamint egyéb orvosi felszerelésekre, alkatrészekre, amit a nevezett gyárak elő tudnak állítani. Sajnos a fertőzöttek száma egyre magasabb, és sokan szorulnak intenzív kórházi ellátásra, az egészségügy kapacitása pedig véges.

 

Trump engedélyt adott az autógyáraknak a lélegeztetőgépek gyártára

Éppen ezért Donald Trump, amerikai elnök bejelentette, hogy engedélyezi az autógyárak számára, hogy az autók gyártásáról átálljanak az egészségügynek szükséges eszközök, valamint alkatrészek előállítására. A Ford szóvivője már jelezte is, hogy vizsgálják, milyen lépések szükségesek. A többiek még nem reagáltak. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket