notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

2021-ben sem lesz tokiói olimpia a koronavírus miatt?

hirdetes

2021-ben sem lesz tokiói olimpia?

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Emlékszem mikor a koronavírus járvány kirobbant, és valaki felvetette, hogy talán kicsit el kellene tolni, a gócponttól nem túl messze lévő tokiói olimpiai játékokat, nagyon sokan lehurrogták, hallani sem akartak róla, micsoda veszteségekkel járna, a hagyományok megszakításáról nem is beszélve. De azóta változott a helyzet, teljesen egyértelművé vált, el kell halasztani, el is halasztották, jövőre, azaz 2021-re, most egyre inkább úgy tűnik, akkor sem lehet megtartani.

A 2020-as tokiói olimpia 2021-ben sem lesz megtartva?

2021-re halasztották a 2020-as olimpiát

Miután a koronavírus járvány az egész világot behálózta, tömegek fertőződtek meg, és vesztették életüket a vírus miatt világszerte, úgy döntöttek, hogy az egyébként a hagyományok szerint idén nyáron sorra kerülő olimpiai játékokat 2021-re, egészen pontosan 2021. július 23-tól augusztus 8-ig tartó időszakra rakják át, a járvány megfékezése érdekében. A legtöbb sport, kulturális, és egyéb rendezvény is hasonló sorsra jutott, az is elég valószínű, hogy idén a Forma 1-es futamok is elmaradnak, de focimeccsekre sem kell számítani mostanában. Az események lemondásának pedig súlyos gazdasági következményei is vannak, éppen ezért hozták meg nagyon nehezen a halasztásokról, lemondásokról szóló döntéseket. Például a tokiói olimpiai falu épületeinek lakásai a jövő évre már bérbe, vagy el vannak adva, a befektetők is türelmetlenek, de egészségügyi okokból meg kell hozni ezeket a lépéseket. Japán hivatalosan 12,6 milliárd dollárt költ az olimpiarendezésre, a halasztás további 2-6 milliárd dollárba kerül előzetes számítások alapján.

hirdetes

2021-ben sem biztos, hogy megrendezik az olimpiát

Minél inkább telik az idő, annál inkább tisztábban látunk a vírussal, és hatásaival kapcsolatban. Januárban még sem azt nem gondoltuk, hogy arrébb kell tolni az olimpiát, sem azt, hogy hónapokra a négy fal közé kényszerülünk. Egy hétfői telekonferencián a Kobe Egyetem professzora így nyilatkozott a halasztással kapcsolatban: "Nem hiszem, hogy az olimpiát meg lehet rendezni jövőre". Véleménye szerint nagyon optimista hozzáállás volt egy évet halasztani, hiszen hiába lesz képes jövő nyárra Japán kezelni a helyzetet, a versenyre a világ minden pontjáról érkeznek sportolók, ami a vírus terjedése szempontjából nem túl szerencsés.

hirdetes

Ha lesz vakcina, lesz olimpia

Többen úgy vélik, az olimpia megtartása függ attól, hogy lesz-e kifejlesztett védőoltás, enélkül nagy felelőtlenség lenne megszervezni egy ilyen kaliberű eseményt. De sajnos a vakcina kifejlesztését egyelőre 2021 végre jósolják csak. Szakemberek szerint enélkül egyedül úgy lenne biztonságos a nemzetközi versenyek megrendezése, ha a versenyzők négy-hat héttel az olimpia előtt ide érkeznének, és az olimpiai faluba érkezés előtt két hétig szigorúan elszigetelnék magukat, nézőket pedig egyáltalán nem fogadnának. 
 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Fényképészet

A fényképészet vagy fotográfia már az 1800-as években is népszerű volt, akkoriban azonban... Tovább

Csapatépítő tréning helyszín

Az, hogy milyen a tökéletes csapatépítő tréning helyszín nagyban függ attól, hogy mik a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Minden, ami sport Napi téma Világunk