Top 5 sportos film: Minden idők 5 legjobb sportfilmje, amit neked is látnod kell!

Minden idők 5 legjobb sportfilmje, amit neked is látnod kell!

Szerző: noemivida - 2021.02.17.

Biztos vagyok benn, hogy valamilyen szinten mindenki életében jelen van a sport, ha csak egy kicsit is, azonban sokan vagyunk szerencsére olyanok, akik szeretjük csinálni, beszélni róla, és nézni is. Sajnos a koronavírus miatt azonban a legtöbb, vagyis szerintem az összes sportesemény elmarad, még a nyáron esedékes Tokiói Olimpiát is egy évvel későbbre halasztották, habár még az is kérdéses, hogy akkor meg lehet-e tartani, amiről itt írtunk bővebben. De nem kell sport nélkül maradnunk ebben a válságos időben sem, mutatjuk minden idők 5 legjobb sportfilmjét, amit neked is meg kell nézned a #maradj otthon alatt!

5 legjobb sportfilm

Hajsza a győzelemért

Ha oda vagy a Forma1-ért, vagy legalábbis a motorsportokért, akkor kötelező alapdarab ez a film! A film ugyanis visszarepíti a nézőket a száguldó cirkusz aranykorába, azokba a legendás időkbe, ahol még tényleg az autóversenyzésről szólt egy-egy autóverseny. A filmben 1976-ot írunk, a középpontban pedig, az akkori címvédő Niki Lauda, valamint csak roksztárként emlegetett James Hunt áll, az ő csatározásukat követhetjük végig, ami számtalan izgalmat tartogat. A Forma1 történetének legmeghatározóbb éveinek történéseit élhetjük át ennek az elég jól sikerült filmnek a segítségével. A film legdrámaibb jelenete talán, amikor Lauda alig hat héttel legendás balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb!

 

 

A szív bajnokai

Ezt a filmet akkor is látnod kell, ha nem vagy a sport megszállottja, hiszen ez az igaztörténeten alapuló film nagyon tanulságos. A film egy fiú történetét mutatja be, aki nagyon tehetséges játékos, de sajnos az iskolában rosszul teljesít, ezért nem akarnak neki ösztöndíjat adni, azonban sokan nem tudják, hogy mi áll a háttérben: az édesanyja drogfüggő, az édesapját pedig megölték. Hogy hogyan alakul a sorsa, túl tudja-e magát tenni az élet megpróbáltatásain, az kiderül, ha megnézed a filmet!

 

Eddie, a sas

Ezt a filmet sem kizárólag sportrajongóknak ajánljuk, habár a sport van középpontban. A film főhősétől Eddie-től ugyanis mindenki nagyon sokat tanulhat a kitartásról és az elszántságról. A férfi, aki semmivel nem törődött, csak az álmaival, kitalálta, hogy síugró lesz, annak ellenére, hogy se tehetsége, se gyakorlata benne, a film pedig azt az utat mutatja be, ami során eljut az 1988-as Calgary olimpián, versenyzőként angliai színeiben.

 

Millió dolláros bébi

Ezt a filmet már csak azért is kötelező megnézned, mert négy Oscar díjat is kapott. A 2004-ben bemutatott amerikai filmdráma középpontjában Maggie Fitzgerald áll, illetve barátja, az edző Hepaj áll. Maggie megszállottan küzd, nem ismeri a feladás szót, és minden álma, hogy profi boxoló lehessen, de Hepaj nem vállalja a felkészítését, mert szerinte túl koros, és ő egyébként sem edz nőket, de látva kitartását, és mindennapi küzdelmeit végül beadja a derekát. A film bemutatja közös küzdelmeiket, mert szembe kell nézniük néhány kihívással!

 

Rocky

Minden idők leghíresebb és legismertebb bokszfilmje sem hiányozhat a listáról. A történetet talán mindenki ismeri: Rocky Balboa számára az egyetlen kitörési pontot a szegénységből a sport jelenti, pontosabban a boksz, ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, profi világbajnok lehet, aki milliókat keres! De vajon sikerül neki? Nézzétek meg a filmet és kiderül!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket