Húsvétkor ajándékot kapnak ezen város nyugdíjasai

Ezekben a városokban kapnak ajándékot a nyugdíjasok Húsvétra!

Szerző: vargazsanett - 2019.04.09.

Húsvéti támogatásnak örülhetnek a makói, az esztergomi és a dunaújvárosi nyugdíjasok is, de néhány budapesti kerületben is. Mások miért nem kapnak? Ez kiderül a cikkből!

Húsvétkor ajándékot kapnak ezen város nyugdíjasai

Utalvány és készpénz – a húsvéti ünnepek közeledtével támogatásban részesülnek a nyugdíjasok Budapest XIII. és I. kerületében, Makón, Esztergomban és Dunaújvárosban is. Ezt a napi.hu szedte össze.

 

Hogy máshol miért nem? Ezt saját önkormányzatuknál kell megkérdezzék. Hiszen ezek önkormányzati támogatások, nem államiak. Van olyan városvezetés, ahol úgy gondolják, hogy itt az idő az adakozásra, segítenek akár egy-egy kisebb összeggel is, amiből az ember meg tudja venni például a sonkáját Húsvétra. Van, ahol valamivel nagyobb összeget adnak az időseknek, amiből akár az összes húsvéti kiadás is kitelik!  

 

Makón 10 ezer forint értékben úgynevezett Edenred utalványokat (ezt többek között hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi áru, illetve ruhanemű vásárlására, de gyógyszertárakban, sőt éttermekben is lehet vele fizetni) adnak a helyi képviselők személyesen, a dunaújvárosi és az esztergomi nyugdíjasokat pedig 5-5 ezer forinttal támogatják a közeledő ünnepek alkalmából. 

 

Budapest XIII. kerületében, vagyis Angyalföldön egy-egy 3 ezer forint értékű sonka utalványnak örülhetnek azok, akik 18 év felettiek, Budavár önkormányzata pedig készpénzt ajándékoz az időseknek. Az I. kerületben élő idősek 8 ezer forintot kapnak, ha 80 év felett vannak.

 

Ugyanakkor a magyar kormány is adhat támogatást a nyugdíjasoknak, de most már nem Erzsébet-utalványként, hiszen azt január 1-jétől megszüntették. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta: idén húsvétkor is sor kerülhet az utalványok kiosztására, ha a gazdaság teljesítőképessége ennek a lehetőségét megteremti. 

 

A későbbi, év végi – most már megszokottnak mondható – támogatásról még nem esett szó, így csak remélhetjük, hogy azt a későbbiekben, idén is megkapják a nyugdíjasok. Nagy segítség pár ezer forint minden idősebb számára.

 

Forrás: tudasfaja.com

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket