Veszélyben az Android felhasználók személyes adatai - Kína szimatol a telefonokban

700 millió Androidos telefon küldi tulajdonosa adatait Kínába, és nem tehetünk ellene semmit

Szerző: kvothe - 2016.11.17.

A szám annyira rémszitő, mint amennyinek hangzik – a 700 millió érintettbe akár te is beletartozhatsz, ezért érdemes tovább olvasni, hogy mit keres Kína a te telefonodban.

Veszélyben az Android felhasználók személyes adatai - Kína szimatol a telefonokban

Az okostelefonok teljesen megváltoztatták mindennapi életünket. Legyen szó szórakozásról, beszélgetésről, üzleti ügyek intézéséről, sokan el sem tudnák képzelni mindennapjaikat az egyre több funkcióval rendelkező szerkezetek nélkül.

 

Szelfizés, fontos (vagy vicces) események videóra rögzítése, videóhívás, játékok, böngészés, közösségi média, vállalati megbeszélések… a lista végtelen, egyre több minden van az ember zsebében, egyetlen készülékbe sűrítve.

 

{cikk}ferfibarlang.hu:iphone7-atveres{/cikk}

 

Sokan annyira hozzászoktak már ezekhez a zseniális kütyükhöz, hogy tényleg mindent ezeken intéznek, ezért a legfontosabb információkat is itt tárolják, hogy minden egy helyen legyen. Ez persze veszélyes lehet, ha a telefont elveszítjük, ellopják, vagy valaki távolról hozzájut a rajta tárolt adatokhoz – például Kína.

 

Amennyiben Android operációs rendszerrel rendelkező telefonod van, akkor esélyes, hogy téged is érint a hír. A napokban kiderült, hogy a népszerű „droidos” okostelefonok 72 óránként titkos üzeneteket küldenek Kínába.

 

A Kryptowire biztonsági szakértői kiderítették, hogy számos telefonmodellben található egy titkos kiskapu, amin keresztül a készülék közvetlenül egy Kínában található szerverre küldi a felhasználója adatait… nagyon-nagyon személyes adatait.

 

De mégis mit tartalmaznak ezek az üzenetek? Lássuk a következő oldalon

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket