notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

hirdetes

Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A biturbó technológia alacsony fordulaton is nyomatékos és a magas teljesítmény mellett kedvező emissziós kibocsátással rendelkezik. A Honeywell és az innovatív mérnöki gondolkodás közös eredményeként világelső megoldás született!

Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

A Peugeot 406 és 607, valamint a Citroen C6 és C5 modellek 4 hengeres biturbós motorjai világszerte egyedülállók.

A Honeywell fejlesztése újraírja a biturbós technológiát, 30%-kal növelve, ezzel/így a motor nyomatékát a PSA 2.2 literes alap dízel motorjához képest, valamint a harmadik sebességfokozat 30-50%os fejlesztésével a gyorsulás ideje a 30-60 kph-s szakaszban 20%-al csökkent

A PSA és a Honeywell 2003-ban indult együttműködésének ez a legfőbb eredménye. Az együttműködés létrejöttekor a Peugeot azt a célt tűzte ki, hogy a 2.2 literes dízelmotor teljesítménye megegyezzen a 2.5 és 3 literes turbós motorokéval.

hirdetes

A PSA és a Honeywell mérnőkei a szimpla turbós megoldás helyett a biturbós rendszer fejlesztését választották. A szimpla turbós rendszereknél mindig csak az egy, magasabb nyomású/ nagyobb teljesítményű turbófeltöltő dolgozik. Ezzel ellenben a biturbós rendszernél két, kisebb teljesítményű feltöltő segíti egymás munkáját úgy, hogy magasabb fordulaton mindkettő, alacsonyabbnál csak egyik dolgozik.

hirdetes

Ez a megoldás kielégíti a vásárlók igényeit: alacsony fordulaton ébredő nyomaték, kedvező emissziós érték és alacsony fogyasztás.

Craig Balls, a Honeywell Turbo Technoligies cég alelnöke azt nyilatkozta, hogy a szimpla és dupla turbós lehetőségek minden faktorát (turbó elrendezés, gyorsabb kisülés, kevesebb emisszió, karbantartás) számításba véve, utóbbi mellett döntöttek, mivel így a várakozások szerint egy olyan motort kapunk, amely alacsony fordulaton is nagy teljesítményt képes leadni.

Ha turbóról van szó, érdemes profi segítséget igénybe venni. Egy megbízható, nagy múlttal rendelkező cégtől tudhatsz meg mindent a turbóról ide kattintva: Autó turbó.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Ingatlan Balaton

Egy ingatlan a Balaton szomszédságában remek lehetőségeket biztosít, ha lakást szeretnél... Tovább

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Technika