Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

Szerző: nelli9503 - 2019.04.12.

A biturbó technológia alacsony fordulaton is nyomatékos és a magas teljesítmény mellett kedvező emissziós kibocsátással rendelkezik. A Honeywell és az innovatív mérnöki gondolkodás közös eredményeként világelső megoldás született!

Biturbó megoldás elsőként a dízel motorokban

 

A Peugeot 406 és 607, valamint a Citroen C6 és C5 modellek 4 hengeres biturbós motorjai világszerte egyedülállók.

A Honeywell fejlesztése újraírja a biturbós technológiát, 30%-kal növelve, ezzel/így a motor nyomatékát a PSA 2.2 literes alap dízel motorjához képest, valamint a harmadik sebességfokozat 30-50%os fejlesztésével a gyorsulás ideje a 30-60 kph-s szakaszban 20%-al csökkent

 

A PSA és a Honeywell 2003-ban indult együttműködésének ez a legfőbb eredménye. Az együttműködés létrejöttekor a Peugeot azt a célt tűzte ki, hogy a 2.2 literes dízelmotor teljesítménye megegyezzen a 2.5 és 3 literes turbós motorokéval.

 

A PSA és a Honeywell mérnőkei a szimpla turbós megoldás helyett a biturbós rendszer fejlesztését választották. A szimpla turbós rendszereknél mindig csak az egy, magasabb nyomású/ nagyobb teljesítményű turbófeltöltő dolgozik. Ezzel ellenben a biturbós rendszernél két, kisebb teljesítményű feltöltő segíti egymás munkáját úgy, hogy magasabb fordulaton mindkettő, alacsonyabbnál csak egyik dolgozik.

 

Ez a megoldás kielégíti a vásárlók igényeit: alacsony fordulaton ébredő nyomaték, kedvező emissziós érték és alacsony fogyasztás.

 

Craig Balls, a Honeywell Turbo Technoligies cég alelnöke azt nyilatkozta, hogy a szimpla és dupla turbós lehetőségek minden faktorát (turbó elrendezés, gyorsabb kisülés, kevesebb emisszió, karbantartás) számításba véve, utóbbi mellett döntöttek, mivel így a várakozások szerint egy olyan motort kapunk, amely alacsony fordulaton is nagy teljesítményt képes leadni.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket