Roma rákkutató fiú díjat kapott

Rákkutató roma fiú díjat nyert

Szerző: vargazsanett - 2019.06.25.

Egy rákkutatással foglalkozó roma származású fiatal fiú kapott díjat! Horváth Józsefet már nem először tüntették ki, minden elismerésünk az övé, csak így tovább!

Roma rákkutató fiú díjat kapott

A Debreceni Egyetem rákkutatással foglalkozó diákja, Horváth József, a roma származású fiatal fiú vehette át idén a Gergely Alexander Emlékdíjat. A fiúnak már nem ez az első kitüntetése, tavaly a Roma Sajtóközponttól az Aranypánt Díjat vehette át, melyet olyanok kapnak, akik életükkel és tevékenységeikkel példaként szolgálnak romáknak és nem romáknak egyaránt.

 

A fiúnak három testvére van, nagy szegénységben nőttek fel, édesanyjuk egyedül nevelte őket. A karcagi cigánytelepen senki nem gondolta volna, hogy majd egyszer ilyen magasra jut ez a fiú... Ám ezek a nehézségek sem jelentettek Józsefnek akadályt abban, hogy tanulmányait végig kitűnő átlaggal végezze. Mikor mások már rég elbuktak volna az életben, ő akkor is folytatta és példértékűen tanult, haladt a célja felé. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket