Egészséges szokások, amiket sokan rosszul csinálnak

12 „egészséges” szokás, amik többet ártanak, mint használnak!

Szerző: kvothe - 2017.04.03.

Ezeket a tévhiteket gyakran kézpénznek vesszük, ezért gyakran többet ártanak szervezetünknek, mint amennyit használnak – most megmutatjuk, hogy mit hogy kellene csinálni!

Egészséges szokások, amiket sokan rosszul csinálnak

Számtalan olyan dolog került már a köztudatba (nemzetközi szinten is) amelyeket az emberek a hétköznapi életvitelük szerves részévé tettek. Azonban sok dologról rendkívül félreinformáltak vagyunk.

 

Természetesen tudjuk, hogy például az alkohol és a dohányzás ártanak a szervezetünknek, de mit szólnál, ha azt mondanám, a fogmosást is lehet úgy csinálni, hogy inkább árt, mint használ? Az alábbi hétköznapi szokások népszerű tévhiteken alapszanak, és most megtudhatod, hogy mi az igazság velük kapcsolatban!

 

Tévhit: a hét közben kimaradt alvást hétvégén pótolhatod.

Az igazság: minden éjszaka 7-8 óra alvásra van szükséged.

 

A Pittsburgh egyetem szakértői egy kutatás során bebizonyították, hogy egy embernek rendszeres alvásra van szüksége, hogy egészséges maradjon. Az elalvás és ébredés rutinjának megtörése növeli szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

 

A kutatás során továbbá azt is kimutatták, hogy a rendszertelen alvók testtömeg-indexe eltért a normálistól.

 

 

Tévhit: a vitaminok minden esetben segíthetnek neked

Az igazság: csak egy orvos tudja megállapítani, hogy szükséged van-e vitaminokra

 

Egy egészséges kiegyensúlyozott étrend, amely zöldségeket és gyümölcsöket is tartalmaz, minden szükséges vitaminnal elláthatja a szervezeted. Betegség vagy terhesség alatt csak egy orvos képes eldönteni, hogy milyen vitaminokra van szükséged.

 

 

Tévhit: naponta kétszer érdemes zuhanyozni

Az igazság: csak akkor érdemes zuhanyozni, amikor szükségesnek érzed

 

Az emberek nagyrésze rendszeresen fürdik vagy zuhanyozik. Ez a látszólag előnyös szokás több negatív hatással is lehet a szervezetre. A forró víz és a tusfürdők elgyengítik a bőr természetes védekező rétegét, amely szárazsághoz és fertőzésekhez vezethet.

 

Folytatjuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket