Külön kiképzést kapnak a papok az ördögűzésre

Az egyházi továbbá azt is leírta, hogy a legtöbb esetben néhány alkalom után kiderül, hogy valójában pszichológiai problémáról van szó, ilyenkor pedig az orvosok veszik át a páciens kezelését.

 

Két pap Galway és Carlow környékén igazi profiknak számítanak az ilyen rítusok terén. Még maga Ferenc pápa is kijelentette, hogy támogatja az ilyen papok képzését, miután egy csoport pap egyházjogi elismerést kapott munkájáért.

 

 

A Katolikus Enciklopédia szerint az ördögűzés egy olyan szertartás, melynek célja a démonok vagy gonosz lelkek által megszállott személyek, tárgyak és helyek megtisztítása, illetve az ilyen démoni megszállások megelőzése.

 

1614 óta először 1999-ben módosították az ördögűzéssel kapcsolatos vatikáni instrukciókat. Az új verzió szerint az ördögűzést végző papoknak modern pszichológiai szempontokból is meg kell vizsgálniuk az aktuális esetet, mivel valószínűleg mentális problémáról van szó, nem pedig démoni megszállásról.

 

A Nemzetközi Ördögűzők Szövetségének 250 pap a tagja, akik összesen 30 országban vannak jelen.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket