Külön kiképzést kapnak a papok az ördögűzésre

A katolikus egyház képzett ördögűzőkkel készül a gonosz támadására

Szerző: kvothe - 2017.01.04.

Az egyház nem vicceli el az ördögűzés témáját – még maga Ferenc pápa is támogatja a különleges papok kiképzését.

Külön kiképzést kapnak a papok az ördögűzésre

Bizonyára hallottunk már ördögűzésekről vagy démoni megszállásokról. Azonban míg sokak szerint az ilyen dolgok csupán a regényekben és a TV-ben léteznek, katolikus egyháznál nagyon is komolyan veszik a gonosz elleni küzdelmet, és éppen ezért különleges szertartásokra szakosodott papokat képeznek ki, hogy megvédjék a hétköznapi embereket az efféle veszélyektől.

 

Első sorban Írországban találhatók ezek a bizonyos képzett papok, akiknek feladata az ördögűzések lebonyolítása, amennyiben megszállásra kerülne a sor. Korábban már nem egyszer volt alkalom, hogy az ő szolgálatukra volt szükség a térségben.

 

 

Az egyház egyik nyilatkozata szerint: „Az egyházi törvény előírja hogy minden egyházmegyének rendelkeznie kell egy képzett ördögűzőnek – ez egy olyan személy, akinek feladata megkülönböztetni a démoni megszállást a szellemi vagy fizikai betegségektől.”

 

„Időnként az egyházmegyéknek szükségük van egy ördögűző szolgáltatásaira. Az ilyen esetek nem fordulnak elő gyakran, talán csupán évente egy alkalommal.”

 

Ezzel azonban még nincs vége! A következő oldalon többet is megtudhatunk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket