Emirates COVID biztosítás: Az Emirates COVID biztosítást ad minden jegy mellé, amely temetésre is kiterjed!

Az Emirates COVID biztosítást ad minden jegy mellé, amely temetésre is kiterjed!

Szerző: bohacs - 2020.07.31.

Első pillantásra ez talán kissé bizarrul hangzik, de a hír igaz! Természetesen érthető, hogy mindegyik légitársaság próbálja visszaédesgetni az utazni vágyókat. Bár eddig a legtöbb légitársaság hírhedt volt a drága foglalási díjaikról és a meglepetésszerű rejtett költségekről, most azonban fordult a kocka: már a legtöbben eltekintenek a foglalási díjtól és sokkal rugalmasabb utazási feltételeket szabnak.

Emirates COVID biztosítás

Fordult a kocka a repülés piacán 

Eddig hónapokra előre beteltek egyes repülőjáratok, szinte valóságos küzdelem volt olykor kifogni szabad helyeket. Most ez is megváltozott és a légitársaságok kezdtek el kapkodni az utasok után és nem fordítva. Lehetséges, hogy a vírus elmúltával nem lesz többé szükség aggodalomra, ha a becsekkoláskor a poggyászunk mérete pont a tűréshatáron lesz és esetleg még a felárat is megúszhatjuk.

 

Az Emirates fedez minden költséget, ha baj lenne

Az Emirates azonban megemelte a tétet: a piacvezető légitársaság fedez minden költséget 52 millió forintig a velük utazók számára abban az esetben, ha utazás alatt elkapják a COVID-19 fertőzést. Ezenkívül pedig még kb. 30-35 ezer Ft értékű keretet bocsát rendelkezésünkre, ha karanténba kellene vonulnunk. Ez azt jelenti, hogy ha kötelezően karanténra ítélnek bennünket, akkor például a hotelszoba árát legfeljebb két héten keresztül a légitársaság állja.

 

Már ez önmagában elég nagylelkű támogatás, azonban a hab a tortán még csak most következik. A cég kifejezetten kiemelte, hogy ha haláleset következik be egy utasuknál, akkor a temetés költségeit akár több, mint fél millió forinttal is megfinanszírozzák. 

 

Most, hogy megismerkedhettünk azzal mi mindenre is terjed ki ez a szolgáltatás, nézzük mi az, amire nem érvényes.

1.    COVID teszt

Sajnos maga a koronavírus teszt nincs benne a visszatérítendő költségek listájában. Tehát, ha a már jól ismert tünetek közül bármelyiket észleljük vagy csak nem érezzük jól magunkat, azonnal keressünk fel egy orvost vagy adott esetben igyekezzünk elvégeztetni egy tesztet, hogy megbizonyosodhassunk afelől, mivel is állunk szemben.

 

2.    A megbetegedés bejelentése

A társaságnak csupán akkor áll kötelességében az említett támogatásokat nyújtani, ha a megbetegedésről az általuk kibocsátott formanyomtatványon nyilatkozunk. Szerencsére azonban ezt akár telefonon is megtehetjük a kifejezetten erre a célra létrejött segélyhívón.

 

A koronavírus súlyos veszteség a légitársaságoknak

Ez a nagylelkű támogatás már érvényes és idei év október végéig érvényben is marad. Ha van rá lehetőségünk mindenféleképpen éljünk ezzel az egyszeri lehetőséggel.

 

Nem meglepő egyébként, hogy kénytelen volt a légitársaság előhozakodni egy biztonsági tervvel, hiszen a járvány által előidézett válság a turizmust és ezáltal a légitársaságokat is súlyosan érintette. A koronavírus miatt majdnem 100%-al visszaestek az Emirates jegyvásárlásai. Még egy ilyen sikeres és nagynevű légitársaság számára is roppant veszteséges és kétségbeejtő egy ilyen helyzet. Nem beszélve arról, hogy a vírus egyik komoly gócpontja jelenleg a társaság székhelye, az Egyesült Arab Emírségek.

 

Nem kell azonban félteni őket, hiszen még mielőtt előálltak ezzel a remek fogással, már a vírus kezdetén is elsőkként biztosítottak gyors, helyszíni tesztelési lehetőséget az utasok számára. Ez is igazolja, hogy az Emirates mennyire biztonságos és naprakész légitársaság. 

 

Érdemes még most lefoglalni, ha utazást tervezünk, hogy minél biztonságosabb nyaraláson vehessünk részt! 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket