Észak-Korea lehetséges bukásáról beszélt a menekült nagykövet

Szörnyű részletekről számolt be az Észak-Koreából menekült nagykövet

Szerző: kvothe - 2017.01.07.

Aggasztó részleteket tudhattunk meg Észak-Koreáról, amikor egy onnan menekült nagykövet nyilatkozott az ország szörnyű helyzetéről.

Észak-Korea lehetséges bukásáról beszélt a menekült nagykövet

Észak-Koreáról jót egész életem során nem hallottam. Ez nem meglepő, hiszen ez a világ jelenlegi leghíresebb és legbrutálisabb diktatúrája, az erőszak és az elnyomás otthona.

 

Keveset tudunk az országról, de éppen eleget, hogy kijelenthessük: Észak-Korea a földi pokol. Az emberek szegénységben és nélkülözésben élnek. Az államot egyetlen ember, Kim Dzsongun tartja kézben, és bárki, aki nem tapsolja véresre a kezét a diktátor minden szavára, annak egész családját munkatáborokba küldik, ami egyenlő a halálos ítélettel.

 

Maréknyi embernek sikerült megszöknie Észak-Koreából, és egyre szörnyűbb dolgokról számolnak be a világnak. Rajtuk keresztül kapunk képet azokról, amik a titokzatos diktatúrában történnek. Eddig többnyire civil, közmunkás emberek vallomásait hallhattuk, de nemrégiben egy hivatalos személynek is sikerült megszöknie – szörnyű dolgokról mesélt.

 

Thae Yong-ho, Észak-Korea angliai helyettes nagykövete

 

Thae Yong-ho az egyik legnagyobb rangú hivatali személyiség, aki valaha disszidált Kim Dzsongun diktatúrájából. Családjával még 2016 augusztusában szöktek meg, jelenleg Dél-Koreában tartózkodnak. Elmondása szerint megelégelte, ami az országban történik, és szeretné az északi népet kívülről segíteni.

 

Mikről beszélt a nagykövet?

 

Thae Yong-ho elmesélte, hogy Észak-Korea ezt az időszakot tartja a legalkalmasabbnak a nukleáris projektek fejlesztésére, ugyanis jelenleg mind az Egyesült Államok, mind Dél-Korea politikai átalakuláson megy keresztül. Amíg az ország két legnagyobb „ellensége” saját magukkal vannak elfoglalva, ők is koncentrálhatnak a saját terveikre.

 

Ez csupán a kezdet – a nagykövet arról is beszélt, hogy szerinte mi okozhatja majd a rezsim bukását.

 

Az interjú a következő oldalon olvasható!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket