notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Észak-Korea lehetséges bukásáról beszélt a menekült nagykövet

hirdetes

Szörnyű részletekről számolt be az Észak-Koreából menekült nagykövet

MC
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Aggasztó részleteket tudhattunk meg Észak-Koreáról, amikor egy onnan menekült nagykövet nyilatkozott az ország szörnyű helyzetéről.

Észak-Korea lehetséges bukásáról beszélt a menekült nagykövet

Észak-Koreáról jót egész életem során nem hallottam. Ez nem meglepő, hiszen ez a világ jelenlegi leghíresebb és legbrutálisabb diktatúrája, az erőszak és az elnyomás otthona.

Keveset tudunk az országról, de éppen eleget, hogy kijelenthessük: Észak-Korea a földi pokol. Az emberek szegénységben és nélkülözésben élnek. Az államot egyetlen ember, Kim Dzsongun tartja kézben, és bárki, aki nem tapsolja véresre a kezét a diktátor minden szavára, annak egész családját munkatáborokba küldik, ami egyenlő a halálos ítélettel.

Maréknyi embernek sikerült megszöknie Észak-Koreából, és egyre szörnyűbb dolgokról számolnak be a világnak. Rajtuk keresztül kapunk képet azokról, amik a titokzatos diktatúrában történnek. Eddig többnyire civil, közmunkás emberek vallomásait hallhattuk, de nemrégiben egy hivatalos személynek is sikerült megszöknie – szörnyű dolgokról mesélt.

hirdetes

Thae Yong-ho, Észak-Korea angliai helyettes nagykövete

Thae Yong-ho az egyik legnagyobb rangú hivatali személyiség, aki valaha disszidált Kim Dzsongun diktatúrájából. Családjával még 2016 augusztusában szöktek meg, jelenleg Dél-Koreában tartózkodnak. Elmondása szerint megelégelte, ami az országban történik, és szeretné az északi népet kívülről segíteni.

hirdetes

Mikről beszélt a nagykövet?

Thae Yong-ho elmesélte, hogy Észak-Korea ezt az időszakot tartja a legalkalmasabbnak a nukleáris projektek fejlesztésére, ugyanis jelenleg mind az Egyesült Államok, mind Dél-Korea politikai átalakuláson megy keresztül. Amíg az ország két legnagyobb „ellensége” saját magukkal vannak elfoglalva, ők is koncentrálhatnak a saját terveikre.

Ez csupán a kezdet – a nagykövet arról is beszélt, hogy szerinte mi okozhatja majd a rezsim bukását.

Az interjú a következő oldalon olvasható!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Ház

A történelem folyamán az embernek mindig is egyik alapszükséglete volt, hogy fedelet találjon... Tovább

Csapatépítő tréning helyszín

Az, hogy milyen a tökéletes csapatépítő tréning helyszín nagyban függ attól, hogy mik a... Tovább

Tovább a lexikonra