Szervezd meg életed legjobb farsangi buliját, vagy a város legvagányabb álarcos bálját a BRKLYN-ban!

Farsangi szokások itthon és a világban

Szerző: orsihusz - 2016.10.13.

Az ünnepek után hazánkban, és az egész világon is kezdetét veszi a farsangi és a báli szezon, amely vízkereszt napjától, azaz január 6-tól hamvazó szerdáig tart, melyet a húsvétot megelőző 40 napos böjt első napjáig számolnak. A farsangi vígasság a böjtöt megelőző időszak, az önfeledt szórakozás és a nagy lakomák időszaka, mellyel elbúcsúztatjuk a telet és köszöntjük a tavaszt. 

Amerikai farsang Budapesten!

 

Farsang és a báli szezon

 

A farsangi szokások napjainkra átalakultak, de a lényeg megmaradt: a közös ünneplés és szórakozás, a báli szezon, ami az álarcos, jelmezes és táncos mulatságokról szóló időszaka az évnek. Kitűnő időszak ez, hogy együtt ünnepeljünk azokkal, akik a legközelebb állnak hozzánk, legyen az a család, vagy a baráti társaság. A hagyomány szerint a farsangi időszak utolsó három napon, farsangvasárnap, farsanghétfőn és húshagyó kedden mulattak csak igazán a hagyomány szerint, hiszen ezt követte a hamvazó szerda, mely már a böjt első napja. A mulatozásokból megmaradt ételek és italok elfogyasztására az utolsó alkalmat a torkos csütörtök adta, mely a hamvazó szerdát követő nap volt. A farsanghoz nem kötődik jelentős vallási ünnep, inkább a népi hagyományokat eleveníti fel, melyre a legjobb példa a mohácsi busójárás. 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket