Egy kamupetícióval kiderítették, hogy mennyire könnyű átverni az amerikai hallgatókat

Meglepően sok egyetemista elhitte, hogy a Fehér Karácsony valójában egy rasszista dal

Szerző: kvothe - 2016.12.19.

Amerika jövője nem túl fényes, ha a felsőoktatásban lévő hallgatókat ennyire könnyű megvezetni – nem kellett nekik sok győzködés, szó nélkül a nevüket adták a világ egyik legegyértelműbb átveréséhez.

Egy kamupetícióval kiderítették, hogy mennyire könnyű átverni az amerikai hallgatókat

Az utóbbi időben a középpontba került az Egyesült Államokban a politikai korrektség témája. A 2016-os elnökválasztás fényében csak még tovább élesedtek az ellentétek és tovább hevültek a viták. Hatalmas hangsúlyt kapott az úgynevezett ’A Feketék Élete is Számít’ mozgalom, és számos egyéb aktivista csoport is hallatta a hangját.

 

Egyre nagyobb számban képviseltetik magukat a fiatalok is a politikai hadszíntéren. Különösen a felsőoktatásban lévők azok, akik igyekeznek minél intenzívebben fellépni az egyenlőségért, és a nemi illetve nemzetiségi sztereotípiák ellen. De mennyire is érzékenyek az ilyen témákra valójában?

 

 

Fehér karácsony, rasszista karácsony?

 

 

Az MRCTV úgy gondolta, leteszteli a fiatalok „véleményét” a dalról. Egy hamis aláírásgyűjtést rendeztek, aminek a célja az volt, hogy idén kitilthassák a rádióból a Fehér Karácsonyt, mert rasszista hangvételével azt sugallja, hogy csak az jó, ami fehér.

 

És hogy mi lett az eredmény? A következő oldalon megmutatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket