Ezek a szokások lassan pusztítják el az embereket

Vegyél vissza az ivásból

 

A túlzott alkoholfogyasztás hosszútávú negatív hatásairól sokan tudnak, mégis kevesen veszik őket komolyan. Itt azonban nem csupán saját egészségünk és biztonságunk a tét – csak Magyarországon évente legalább ezerötszáz ittas vezetésből származó baleset történik, de a világ más részein is komoly problémát jelentenek az ilyen esetek. Egyetlen átszórakozott éjszaka sem ér annyit, hogy valamilyen sérülés, vagy valami sokkal súlyosabb történjen.

Akik több bizonyítékot szeretnének az alkohol által szervezetünkben okozott károkról, azoknak ajánljuk ezt a cikkünket.

 

 

Állj le a dohányzással

 

Bár az utóbbi időben csökken a dohányosok száma, magyarország még mindig az élen jár, ha a cigizésről beszélünk. A szakértők szerint a rendszeres dohányzás akár 15 évvel is megrövidítheti életünket – ennyi idő majdnem fel lehet nevelni egy gyereket. Világszerte a férfiak 40 százaléka dohányzik, a nőknél ez a szám csupán 9 százalék. Ha a számtalan egészségügyi veszély nem lenne elég, nem kellemes tárasság egy cigarettaszagú ember (tisztelet a kivételnek).

 

 

A szellemi egészség ugyan olyan fontos, mint a fizikai

 

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a betegségekből származó halálozások mennyisége az évek során szerencsére szép ütemben csökken. Van azonban egy mutató, ami éppen ellenkezőleg, felfelé ível. Ez nem más, mint az öngyilkosságok száma.

Első sorban a férfiaknál aggasztó ez a szám: a férfiak ugyanis hajlamosabbak elhallgatni az őket bántó dolgokat, ez pedig depresszióhoz és szorongáshoz, legrosszabb esetben pedig öngyilkossághoz vezet. Mi férfiak szeretjük azt hinni, hogy egyedül is megbirkózhatunk a lelki problémáinkkal, azonban ez nem mindig igaz. Néha le kell mondanunk a büszkeségünkről és megnyílni mások előtt, mert súlyos következményekkel jár, ha megpróbáljuk magunkba fojtani a bánatot.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket