Ezek a szokások lassan pusztítják el az embereket

Öt ok, amiért fiatalabban halunk meg, mint kellene

Szerző: kvothe - 2016.11.06.

Évekkel kevesebbet élsz ezek miatt a szokások miatt. Ha értékeled valamennyire az életedet, akkor jobban teszed, ha rövid időn belül felhagysz velük!

Ezek a szokások lassan pusztítják el az embereket

Önként és dalolva rongálják saját testüket és elméjüket az emberek. A modern világ sokféle veszéllyel jár, mi mégis keressük azokat a káros dolgokat, amelyek csak tovább rontanak a helyzetünkön. Sokak számára menekülésnek számítanak, mégis csak tovább húznak minket a mélybe.

 

Részben olyan dolgokról van szó, amelyeket mi magunk, tudatosan teszünk a szervezetünkkel, mások pedig külső behatásokból származnak. Azonban mindezen káros szokásoknak csak mi vethetünk véget. Gondolkodjunk el rajtuk, hiszen számos csodaszép évet dobunk el magunktól velük.

 

Rendszeresen járj orvoshoz

 

Első sorban a férfiak szeretik kerülni az orvosi rendelőket. Átlagosan négyből egy férfi nem járt orvosnál az elmúlt egy évben! A leggyakoribb kifogások közé tartozik az elfoglaltság vagy félelem attól, amit esetleg a doktor találna. Pedig éppen ez lenne a lényeg. Az időben felfedezett súlyos betegségek ma már szerencsére gyakran kezelhetők, azonban ehhez az kell, hogy rendszeresen ellenőriztessük magunkat.

 

Fordíts időt saját magadra

 

A modern betegségek közül az egyik legelterjedtebb nem más, mint a stressz. Minden harmadik férfi azt állítja, hogy sokkal több nyomást érez, mint az elmúlt évben, tehát az idő múlásával csak romlik majd a helyzet. Hosszú távon azonban ez is sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk: ha folyamatosan hajszoljuk magunkat, akkor szervezetünk nagymennyiségű stresszhormont (pl. adrenalin, hidrokortizon) termel, amelyek a későbbiekben hozzájárulnak majd a szívroham vagy stroke kialakulásához.

Tehát ha tehetjük, álljunk meg egy kicsit, és gondolkodjunk el azon, hogy mi fontosabb az egészségünknél.

 

Ez még nem minden! Tovább is van, a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket