Cirkuszban voltunk, olvasd el beszámolónkat

A fiatalok birtokba veszik a porondot

Szerző: bohacs - 2015.03.25.

Megrögzött cirkuszba járóként, természetes, hogy eleget tettem a legutóbbi invitálásnak. Annál is inkább érdekelt a dolog, mert nem egy szokásos eseményre szólt az email üzenet. 65 éves a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola, amely a világ egyik legrégebben működő ilyen jellegű intézménye. 

Cirkuszban voltunk, és most pedig megosztjuk veletek az élményeinket

Nincs olyan ember, akit ne érdekelne ez a különleges, sokszor misztikus világ. Talán nem véletlen, hogy egyre több fiatal kerül a képzésbe és igyekszik elsajátítani az artista fogások művészetét. Persze erről az artistaképző is tesz jócskán, hiszen folyamatos akcióival keresi a tehetségeket sok vidéki településen is.

 

 

Vannak is már jó páran, mint az a Hajdúböszörményi kislány, aki egy pár éve még álmaiban sem tudta volna elképzelni, hogy a cirkusz közelébe kerülhet, s mára szereplője a Fővárosi Nagycirkusz BAROSS65 Fesztivál programjának. Fényképezőgépemmel egy civil ruhás próbára tudtam eljutni.

 

 

Száz körüli fiatal készült a gálára, s ez alkalommal nem csak a hazai tehetségek töltötték meg az arénát, hanem az ünnep rangjához méltóan lengyel, svájci, olasz, ukrán, német, cseh, perui, argentin és portugál cirkusziskolák próbálták csapataik bemutatóját.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket