A leggyakoribb függőségek

A leggyakoribb függőségek

Szerző: bohacs - 2021.02.23.

Elméletileg bármi képes kiváltani függőséget az emberből, de vannak olyan szerek, cselekvések, amik a függő emberek legnagyobb hányadát teljesen behálózza. A következő cikkünkbe bemutatjuk a függőséget okozó tényezők top listáját.

A leggyakoribb függőségek

Alkoholfüggőség

Az alkohol a legnépszerűbb azon legálisan hozzájutható termékek közül, ami felnőtt emberek függőségét okozza. Ezt a függőséget legtöbbször csak az ember pénztárcája tudja megállítani, de akkor általában már késő.

 

Dohányzás

A dohányzás és a dohányfüggőség nem teljesen a dohánytermékekre, sokkal inkább a nikotinról és arról a berögződött elvről szól, hogy a cigi meggyújtása, belélegzése, majd kifüstölése megnyugtatja az idegrendszert. Valószínűnek tartom, hogy az idegeinket könnyebben meg tudjuk nyugtatni pár kilométer futással, vagy 100 darab fekvőtámasszal.

 

Drogfüggőség

Ha drogfüggőkről beszélünk, akkor nem minden esetben az aluljárókban pucéran futkosó emberekre kell gondolnunk, ugyanis ebbe a kategóriába tartoznak azok is, akik észre sem veszik, hogy egyes gyógyszerek vagy gyógyhatású természetes készítmények rabjaivá váltak. Lehet, hogy az altató-, orrspray-, vagy fájdalomcsillapitó függőség miatt került fel a drogfüggőség erre a listára.

 

Szerencsejáték-függőség

A szerencsejáték-függőség alap pillérje a győzelem lehetőségének a tudata. Az az izgalom, ami olyankor van az emberben miközben szerencsejátékkal játszik, rengeteg dolgot tud kihozni az illetőből. A függő személy gyakran nagyobb tétekben játszik, hogy visszanyerje, amit a közelmúltban elvesztett, és könnyen ingerülté válhat, ha valamilyen okból kifolyólag nem játszhat többet. Ez a betegség gyakran csaláshoz, lopáshoz vezethet, és nagyon sok esetben szakít szét családokat is.

 

Ételfüggőség

Habár az evés az egyik alap feltétele annak, hogy létezzünk, ha valaki túlzásokba esik, akkor az elhízáson a cukor- és szívbetegségeken kívül az ételfüggőség is kialakulhat. A valóság az, hogy az emberek képesek az evésbe fojtani a bánatot, a depressziót, vagy éppen a dühöt. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet mindenkinek!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket