Jamie ropogós tőkehalfiléje zöldborsópürével
Hozzávalók a borsópüréhez:
4 közepes méretű sütni való burgonya
1 fej brokkoli
500 g fagyasztott zöldborsó
diónyi vaj
1-2 kiskanál mentaszósz
A borsópüré elkészítése:
A burgonyát vágd 2 cm-es kockákra, sós vízben, közepes lángon kezdd el főzni. A brokkoli zsenge szárát szeleteld fel, és add a burgonyához. A brokkoli rózsáit szedd szét egyforma, kisebb részekre, és tedd félre. 10-15 perc múlva add a zöldborsót, a brokkoli rózsákat a burgonyához és párold tovább. Szűrd le a zöldségeket, hagyd pár percig gőzölögni, aztán borítsd vissza a lábosba. Add hozzá a vajat, locsolj rá extra szűz olíva olajat, szórd meg sóval-borssal, tegyél hozzá 1-2 kiskanálnyi mentaszószt, és passzírozd durva pürévé.