A tésztát felrakjuk főni. Amikor már majdnem kész, a pesto hozzávalóit robotgépbe tesszük és elkezdjük összemixelni. Egy merőkan

Jamie Svéd húsgolyója

Hozzávalók:

20 dkg sertés darált hús

20 dkg - marha darált hús

Só, bors, csipet kapor

1ek olívaolaj

1 kiskanál vodka

2ek áfonya lekvár

2dl zsíros tejszín

friss kapor a tálaláshoz (ha van)

1 bögre jázminrizs (gyorsrizs)

2 bögre víz

Só, 2-3 szegfűszeg

1 nagy zellergumó

Olaj, só,1dl víz

10-15dkg bébi spenót

Vizes kézzel apró gombócokat formálunk a húsból. A felhevített zsiradékon átforgatjuk a gombócokat és nagy lángon pirítani kezdjük. Majd másik serpenyőben kevés olajon szintén pirítani kezdjük a meghámozott, kockákra vágott zellert. Közben megfőzzük a rizst, só és szegfűszeget tehetünk a vízbe. Ha a zellerkockák kissé megpirultak felöntjük egy kis vízzel, megsózzuk és lefedve pároljuk. A húshoz hozzáadjuk a   vodkával,elforraljuk belőle az alkoholt és hozzáadjuk a lekvárt, amivel addig forgatjuk, míg fényes réteg lesz a gombócokon. Ezután felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. A zellert összeforgatjuk a spenóttal és a kész rizzsel is. Forrón tálaljuk, ekkor még meg lehet szórni friss kaporral, ízlés szerint.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket