A tésztát felrakjuk főni. Amikor már majdnem kész, a pesto hozzávalóit robotgépbe tesszük és elkezdjük összemixelni. Egy merőkan

Jamie ropogós tőkehalfiléje zöldborsópürével

Hozzávalók a tőkehalhoz:

1 kávéskanál édesköménymag

 2 tőkehalfilé

 20 dkg ropogós héjú fehér kenyér

 4 gerezd fokhagyma

 30 g-os doboz olajos szardellafilé fele

  fél üveg szárított paradicsom

 1 kis csokor friss bazsalikom, néhány szál friss rozmaring és kakukkfű

  ½-1 db friss piros chili paprika,

  4 dkg parmezán sajt,

  1 citrom, balzsamecet

  Olívaolaj, tengeri só, fekete bors

A tőkehal elkészítése:
Önts egy nagy sütő tepsibe olíva olajat. Adj hozzá sót-borsot, egy kávéskanál édesköménymagot. Forgasd meg a fűszerekben a halfiléket, alaposan dörzsöld is bele, majd fektesd a halat bőrös felével lefelé az edénybe. Permetezz rá egy kis olíva olajat, és told a grillsütő középső rácsára 5 percre. Ez alatt tördeld darabokra a kenyeret, és tedd a robotgépbe, adj hozzá 2 gerezd fokhagymát, egy kis olajat, majd a fűszeres morzsát öntsd át egy tálba. Ezután tedd a szardella felét az üres robotgépbe, a napon szárított paradicsommal, 2 gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a chilivel és a parmezánnal együtt. Reszelj hozzá egy citrom héját, és facsard bele a levét. Önts hozzá kevés balzsamecetet, és dolgozd pürévé. Vedd ki a halat a sütőből. Tedd a pürét a halfilére, terítsd szét rajta, hogy vastag, egyenletes réteget képezzen, aztán szórd rá a kenyérmorzsát. Önts rá egy kis olíva olajat, tegyél rá  kakukkfű- és rozmaringszálakat, és told vissza a sütőbe további 10 percre, addig amíg arany barnára nem sül.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket