Jamie ropogós tőkehalfiléje zöldborsópürével
Hozzávalók a tőkehalhoz:
1 kávéskanál édesköménymag
2 tőkehalfilé
20 dkg ropogós héjú fehér kenyér
4 gerezd fokhagyma
30 g-os doboz olajos szardellafilé fele
fél üveg szárított paradicsom
1 kis csokor friss bazsalikom, néhány szál friss rozmaring és kakukkfű
½-1 db friss piros chili paprika,
4 dkg parmezán sajt,
1 citrom, balzsamecet
Olívaolaj, tengeri só, fekete bors
A tőkehal elkészítése:
Önts egy nagy sütő tepsibe olíva olajat. Adj hozzá sót-borsot, egy kávéskanál édesköménymagot. Forgasd meg a fűszerekben a halfiléket, alaposan dörzsöld is bele, majd fektesd a halat bőrös felével lefelé az edénybe. Permetezz rá egy kis olíva olajat, és told a grillsütő középső rácsára 5 percre. Ez alatt tördeld darabokra a kenyeret, és tedd a robotgépbe, adj hozzá 2 gerezd fokhagymát, egy kis olajat, majd a fűszeres morzsát öntsd át egy tálba. Ezután tedd a szardella felét az üres robotgépbe, a napon szárított paradicsommal, 2 gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a chilivel és a parmezánnal együtt. Reszelj hozzá egy citrom héját, és facsard bele a levét. Önts hozzá kevés balzsamecetet, és dolgozd pürévé. Vedd ki a halat a sütőből. Tedd a pürét a halfilére, terítsd szét rajta, hogy vastag, egyenletes réteget képezzen, aztán szórd rá a kenyérmorzsát. Önts rá egy kis olíva olajat, tegyél rá kakukkfű- és rozmaringszálakat, és told vissza a sütőbe további 10 percre, addig amíg arany barnára nem sül.