Enyhén ér véget a tél, érkezik a tavasz? Ilyen idő lesz a héten

Enyhén ér véget a tél, érkezik a tavasz?-heti időjárás előrejelzés

Szerző: noemivida - 2021.02.22.

A hétvégén már kaptunk egy kis tavaszi napsütést, a szerencsések igazi tavaszi időt, vajon ezen a héten is ez a tavaszi idő folytatódik, enyhén búcsúzik el a tél? Nézzük milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétre!

Ilyen idő lesz a héten

Hétfői időjárás előrejelzés

A rétegfelhőzet és köd az ország döntő részén feloszlik, ezt követően derült, napos idő várható csapadék nélkül. Ugyanakkor kisebb körzetekben erősen felhős, borult maradhat az ég. Számottevő csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, a délnyugati határ közelében olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz az idő. Késő estére 1 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Keddi időjárás előrejelzés

Délelőtt még sokfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, ködre, napközben ezek kiterjedése csökken, az ország nagyobb részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

 

Szerdai időjárás előrejelzés

Éjjel, délelőtt a köd, illetve rétegfelhőzet mellett főleg a keleti országrész felett vastagabb felhők is lehetnek. Délután kevesebb helyen maradhat felhős, párás, ködös az idő, hazánk nagy részén a nap is kisüthet hosszabb-rövidebb időszakokra. Estétől újból terjeszkedhet a köd és rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet a naposabb tájakon 12 és 18 fok között várható, a tartósan felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

 

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Éjjel, délelőtt nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani. Napközben nagyobb eséllyel keleten, északkeleten maradhatnak tartósan felhős, párás, ködös területek, hosszabb ideig napos körzetek inkább nyugaton várhatók. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum -1 és +6, a maximum-hőmérséklet a napos tájakon 12, 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös vidékeken ennél hidegebb időre van kilátás.

 

Pénteki időjárás előrejelzés

Napos és rétegfelhős, párás, helyenként ködös területek egyaránt várhatók. Estétől ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos helyeken 11, 17 fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon azonban hidegebb lesz.

 

Szombati időjárás előrejelzés

Éjjel túlnyomóan borult, párás, többfelé ködös idő várható. Napközben a ködfoltok megszűnnek. Szakadozott felhősáv vonulhat át, mögötte az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan előfordulhat záporeső. Megélénkül, sokfelé meg is erősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

 

Vasárnapi időjárás előrejelzés

Változóan felhős időre lehet számítani, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Sok helyütt megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában -2, +3, a délutáni órákban pedig többnyire 6, 11 fokot mérhetnek.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket