TIppek, amelyekkel segítheted menyasszonyod az esküvőszervezésben!

Így segíthetsz a menyasszonyodnak az esküvő szervezésében

Szerző: niki - 2019.03.21.

Már kitűztétek az esküvő napját. A menyasszonyod, és a család nőtagjai a szervezés lázában égnek. A lakást elborították a menyasszonyi magazinok. A számítógépen vagy a telefonon folyton ez a téma fut. Honlapok, blogok, fórumok, facebook csoportok. Mindenhonnan ez a téma zúdul rád. És még hosszú hónapok múlva lesz csak az esküvő! De te már érzed, hogy valamiképpen részt kellene venni a szervezésben. Hiszen biztosan jól esne neki.


De hogyan? Ebben segít ez a cikk! Adok pár tippet ami igazán testhezálló feladat. És el sem lehet rontani :)
 

Segítsd menyasszonyod az esküvőszervezésben - mutatjuk, mit tehetsz vőlegényként!

Írd meg a vendéglistádat

Ki más tudná ezt jobban megcsinálni nálad? Hiszen csak te ismered legjobban a rokonságodat és a baráti körödet! Te tudod, hogy kikkel szeretnél együtt ünnepelni. Ha nincs ötleted, hogyan állj neki akkor itt találsz tippeket, hogy hogyan írj esküvői vendéglistát.

 

Keress esküvői idézetet a meghívóra

Keress rá az interneten, hogy milyen esküvői idézetek a népszerűek! Válassz többfélét!
- Legyen verses és prózai. 
- Kutass rövidebbet és hosszabbat. 
- Írj ki lazábbat és komolyabbat. 


Lehet, hogy ezek közül egyik sem kerül a meghívóra, de segíteni fognak a tökéletes idézet megtalálásában.

 

Ruha

Nem arra gondolok, hogy te válaszd ki a menyasszonyi ruhát!


De a saját ruhádról legyenek elképzeléseid. Hidd, el majdnem annyira fontos, mint a párod ruhája! Pár kérdés amit fel kell tenni magadnak. 
Szmoking vagy öltöny? Venni vagy bérelni? Kockás, csíkos vagy egyszínű? Kell mellény vagy nem? Szín? A nyakbavaló csokor vagy hagyományos legyen? Át akarsz öltözni a lagzin? 


Az is nagy segítség lesz a későbbi választásban, ha néhány dolgot ki tudsz zárni a fenti felsorolásból.

 

Esküvői autó

Az esküvői autó saját kocsi lesz? Baráti, családi körből kölcsönöztök vagy béreltek egyet?
Ha saját vagy baráti kölcsön, akkor hogyan és mikor megy az autó mosóba? Ki teszi rá az ünnepi virágokat?
Ha bérlitek, akkor milyen feltételekkel, mennyi időre és persze milyen összegért áll rendelkezésetekre a kocsi?
Ki fogja vezetni az autót?
Az autó kiválasztásánál ne feledkezz meg egy fontos dologról! A menyasszonyi ruha szoknyája valószínűleg nagy lesz. Így a ki és beszállás egy kis autóból macerás lehet.

 

 

Köszönetajándék

A köszönetajándékkal mutatjátok ki a hálátokat a vendégeiteknek, hogy veletek együtt ünnepelnek. Valami apróság, ami emlék is lehet a későbbi években. Nem fontos, hogy a férfiak, nők, gyerekek ugyanolyan ajándékot kapjanak. Férfiaknak kiváló választás lehet a pálinkás üveg köszönetajándék. Az urak többsége szívesen vesz ilyenféle itókával töltött ajándékot. És ha nem is issza meg, remek emlék lehet a polcon.

 

Italok

A helyszín javasolni fog italokat, hogy ők miket szoktak az esküvőkön kínálni. Vedd a fáradtságot és nézd meg, hogy nektek megfelel e a szokásos kínálat! Ha nem, kérdezz rá, hogy a számotokra fontos italok is be tudnak kerülni az aznapi kínálatba.


Tudakold meg, hogy milyen feltételekkel tudtok esetleg saját beszerzésű italokat vinni az esküvőtökre! Hiszen nincs annál nagyobb elismerés a nagypapának, hogy az ő pálinkáját szolgálják fel az unoka esküvőjén.

 

Gondoskodj a zenéről

Egy lakodalom lelke a zene. DJ vagy zenekar a jó választás? Milyen stílusú zenéket kell játszani? És milyen stílusú zenéket nem kell játszani? Van e olyan zeneszám amit valamilyen ok miatt nem szabad eljátszani?
Böngészd a netet, nézz videókat és keress pár alkalmas jelöltet!
Fontos, hogy tudd! Több zenésznek 12, 18 hónapra, de nem ritkán két évre előre foglaltak a népszerűbb hétvégék. Így ha megvan a tökéletes jelölt, akkor mielőbb foglald le! Persze előtt egyeztess a pároddal :)

 

Ha a fenti listából kettő-három-négy vagy még több ponttal jól segíted a szervezést, akkor a hála nem marad el!

 

A menyasszonyok többségének az esküvő nem csak egy papír aláírása és utána egy jó kis buli. Ők ebben az esetben sokszor életük álmát akarják megvalósítani. És ha valami nem úgy sikerül, kiborulnak. Ekkor van a legnagyobb szükség a támogatásodra!
Ha pedig a segítségedet kéri, hogy döntsetek valamiben. Vagy közösen menjetek el valahova, akkor idődhöz mérten menj és segíts neki!

 

Rajtad is nagyban múlik, hogy a lagzi szervezése jó hangulatú legyen.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket