notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Isten lakhelye - Nasa csillagászok

hirdetes

A NASA csillagászai felfedezték Isten lakhelyét

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Hubble űrteleszkóp lefényképezett egy hatalmas, azonosítatlan tárgyat, amely nyilvánvalóan mesterséges eredetű, és valósággal úszik az űrben. Az Isten lakhelyének nevezték el.

Isten lakhelye - Nasa csillagászok

1994-ben a Hubble űrteleszkóp lefényképezett egy hatalmas tárgyat, amely nyilvánvalóan mesterséges eredetű, és valósággal úszik az űrben. A NASA munkatársai nevet is adtak neki: az Isten lakóhelyének nevezték. Az amerikai vezetés úgy döntött, hogy mindent titokban tart. De az információ időközben mégis kiszivárgott.

Egy érdekes objektum az űrben

1994 decemberében a NASA szakemberei újabb fényképfelvételekhez jutottak a Hubble űrkomplexum jóvoltából. Egy kis ködfolt az egyik képen felkeltette érdeklődésüket. Jelenlétére nem sikerült semmilyen magyarázatot találni, nem zavarja a Föld felé történő jelátvitelt sem és optikai jelenséget sem produkál. A csillagos ég ezen érdekes részét a Hubble távcső maximális felbontással rögzítette.

hirdetes

 

A képeken a tudósok sugárzó struktúrát fedeztek fel, mely túlságosan tökéletesnek mutatkozik ahhoz, hogy a természet munkájának tekintsük. Nehéz meghatározni a méretét is. Még a „hatalmas” és az „óriás” szó sem képes kifejezni azt az egy milliárd kilométer kiterjedésű jelenséget az űrben. Hozzá képest bolygónk csak egy homokszem lenne egy város utcáján.

hirdetes

A megdöbbent szakértők nem találtak megfelelő meghatározást a jelenségre, ezért jobb híján „városnak” nevezték el, melyben maga Isten lakik.  Arra azonban senki sem gondolt, hogy ez a meghatározás mennyire közel áll az igazsághoz. lapozz egyet további infókért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Vízpart apartman

Aki tartózkodott már huzamosabb ideig vízparton, az tudja, hogy egy vízparti apartman milyen... Tovább

DJI Phantom drón

Még csak kacérkodsz a drónozás gondolatával, és még nem tudta elszánni magad arra, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika