Isten lakhelye - Nasa csillagászok

A NASA csillagászai felfedezték Isten lakhelyét

Szerző: vargazsanett - 2019.07.09.

A Hubble űrteleszkóp lefényképezett egy hatalmas, azonosítatlan tárgyat, amely nyilvánvalóan mesterséges eredetű, és valósággal úszik az űrben. Az Isten lakhelyének nevezték el.

Isten lakhelye - Nasa csillagászok

1994-ben a Hubble űrteleszkóp lefényképezett egy hatalmas tárgyat, amely nyilvánvalóan mesterséges eredetű, és valósággal úszik az űrben. A NASA munkatársai nevet is adtak neki: az Isten lakóhelyének nevezték. Az amerikai vezetés úgy döntött, hogy mindent titokban tart. De az információ időközben mégis kiszivárgott.

 

Egy érdekes objektum az űrben

 

1994 decemberében a NASA szakemberei újabb fényképfelvételekhez jutottak a Hubble űrkomplexum jóvoltából. Egy kis ködfolt az egyik képen felkeltette érdeklődésüket. Jelenlétére nem sikerült semmilyen magyarázatot találni, nem zavarja a Föld felé történő jelátvitelt sem és optikai jelenséget sem produkál. A csillagos ég ezen érdekes részét a Hubble távcső maximális felbontással rögzítette.

 

 

A képeken a tudósok sugárzó struktúrát fedeztek fel, mely túlságosan tökéletesnek mutatkozik ahhoz, hogy a természet munkájának tekintsük. Nehéz meghatározni a méretét is. Még a „hatalmas” és az „óriás” szó sem képes kifejezni azt az egy milliárd kilométer kiterjedésű jelenséget az űrben. Hozzá képest bolygónk csak egy homokszem lenne egy város utcáján.

A megdöbbent szakértők nem találtak megfelelő meghatározást a jelenségre, ezért jobb híján „városnak” nevezték el, melyben maga Isten lakik.  Arra azonban senki sem gondolt, hogy ez a meghatározás mennyire közel áll az igazsághoz. lapozz egyet további infókért!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket