notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Katonák jelennek meg 140 magyar cégnél és az utcákon is a koronavírus miatt

hirdetes

Katonák jelennek meg 140 magyar cégnél és az utcákon is

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Csütörtökön reggel 140 kiemelt fontosságú vállaltnál rendvédelmi szervek fognak megjelenni, akik felügyelik, és ha kell koordinálják is a munkát. De ez nem minden, péntek reggeltől az utcákon is találkozhatunk majd a rendvédelmi szervekkel, ugyanis az ország egyes régióira katonákat is vezényelnek ki a rend fenntartása érdekében.

Katonák jelennek meg Magyarország utcáin

Ezeknél a vállalatoknál találkozhatunk katonákkal

Még múlt hét csütörtökön elrendelték a koronavírus járvány miatt az egész ország területén a veszélyhelyzet stádiumot, ami olyan drasztikus intézkedésekkel is járt, mint az iskolák, színházak, mozik bezárása. Most pedig az ország működésének szempontjából kiemelt fontossággal bíró 140 vállalathoz rendvédelmi szerveket vezényelnek ki. Ezek a vállalatok az infrastrukturális ellátásban olyan kiemelt szerepet képviselnek, hogy úgy látták honvédségi szerepvállalás kell a veszélyhelyzet idejében. Ilyenek az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektor szereplői. A honvédelmi csoportok a fizikai biztonságon túl az adott vállalat működőképességéért is felelnek. Egyelőre csak 140 akciócsoportot hoztak létre, de jóval többre is szükség lehet a későbbiekben.

hirdetes

Az utcákon is lesznek katonák

A honvédelmi miniszter bejelentette azt is, hogy péntek reggeltől az ország több pontján az utcákon is lesznek katonák a rend fenntartásának érdekében ebben az időszakban. Az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, itt jelenhetnek meg katonák, elsősorban azok a települések érintettk, ahol jelenleg is van katonaság. Tehát elsősorban a nagyobb városok érintettek.

Milyen más rendelkezések vannak még?

A koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet miatt több rendelet is életbelépett, többek között lezárták Magyarország határait, bezárták az általános-, és középiskolákat, valamint az egyetemeket is, továbbá a színházakat, mozikat, könyvtárakat, több közösségi hely nyitva tartására, így a vendéglátóhelyekre is szigorított intézkedéseket vezettek be, betiltották a rendezvények megszervezését is, a kormányhivatalokon is átalakították az ügyintézés menetét. Ezekkel az intézkedésekkel pedig azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebbet érintkezzenek az emberek egymással, ezzel pedig csökkentsük a koronavírus járvány terjedésének a sebességét.

hirdetes

A katonák többek között ezeknek a rendeleteknek a betartásáért is fognak felelni. Egyelőre kijárási tilalom bevezetését nem tervezik, de több Európai országban, Olaszországban, Spanyolországban, Csehországban és Ausztriában meghozták ezt a nagyon szigorú lépést is. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín Budapesten - azon budapesti rendezvényhelyszínek,  melyek... Tovább

DJI Osmo

A DJI nem csak a dróngyártásban áll az élen, hanem rendesen sikerült bevenniük a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Világunk