Katonák jelennek meg 140 magyar cégnél és az utcákon is a koronavírus miatt

Katonák jelennek meg 140 magyar cégnél és az utcákon is

Szerző: noemivida - 2020.03.19.

Csütörtökön reggel 140 kiemelt fontosságú vállaltnál rendvédelmi szervek fognak megjelenni, akik felügyelik, és ha kell koordinálják is a munkát. De ez nem minden, péntek reggeltől az utcákon is találkozhatunk majd a rendvédelmi szervekkel, ugyanis az ország egyes régióira katonákat is vezényelnek ki a rend fenntartása érdekében.

Katonák jelennek meg Magyarország utcáin

Ezeknél a vállalatoknál találkozhatunk katonákkal

Még múlt hét csütörtökön elrendelték a koronavírus járvány miatt az egész ország területén a veszélyhelyzet stádiumot, ami olyan drasztikus intézkedésekkel is járt, mint az iskolák, színházak, mozik bezárása. Most pedig az ország működésének szempontjából kiemelt fontossággal bíró 140 vállalathoz rendvédelmi szerveket vezényelnek ki. Ezek a vállalatok az infrastrukturális ellátásban olyan kiemelt szerepet képviselnek, hogy úgy látták honvédségi szerepvállalás kell a veszélyhelyzet idejében. Ilyenek az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektor szereplői. A honvédelmi csoportok a fizikai biztonságon túl az adott vállalat működőképességéért is felelnek. Egyelőre csak 140 akciócsoportot hoztak létre, de jóval többre is szükség lehet a későbbiekben.

 

Az utcákon is lesznek katonák

A honvédelmi miniszter bejelentette azt is, hogy péntek reggeltől az ország több pontján az utcákon is lesznek katonák a rend fenntartásának érdekében ebben az időszakban. Az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, itt jelenhetnek meg katonák, elsősorban azok a települések érintettk, ahol jelenleg is van katonaság. Tehát elsősorban a nagyobb városok érintettek.

 

 

Milyen más rendelkezések vannak még?

A koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet miatt több rendelet is életbelépett, többek között lezárták magyarország határait, bezárták az általános-, és középiskolákat, valamint az egyetemeket is, továbbá a színházakat, mozikat, könyvtárakat, több közösségi hely nyitva tartására, így a vendéglátóhelyekre is szigorított intézkedéseket vezettek be, betiltották a rendezvények megszervezését is, a kormányhivatalokon is átalakították az ügyintézés menetét. Ezekkel az intézkedésekkel pedig azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebbet érintkezzenek az emberek egymással, ezzel pedig csökkentsük a koronavírus járvány terjedésének a sebességét.

 

A katonák többek között ezeknek a rendeleteknek a betartásáért is fognak felelni. Egyelőre kijárási tilalom bevezetését nem tervezik, de több Európai országban, Olaszországban, Spanyolországban, Csehországban és Ausztriában meghozták ezt a nagyon szigorú lépést is. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket