Kína nem mondta meg az igazat a koronavírus halálos áldozatainak számával kapcsolatban?

Kína nem mondta meg az igazat az áldozatok számával kapcsolatban?

Szerző: noemivida - 2020.03.27.

Egyes jelekből arra lehet következtetni, hogy Kína nem mondta meg a teljes igazságot a koronavírus okozta halálozások számával kapcsolatban. Arról is terjedtek hírek még a járvány elején, hogy a diktatórikus rendszerben a járvány kezdeti nyomait is próbálták eltüntetni, így nem lenne túl nagy meglepetés, ha ezen a téren is próbálnák szépíteni az adatokat.

Kína korrekciózta a koronavírus statisztikáját

Kína megpróbálta eltitkolni a koronavírust

Még a koronavírus járvány kezdeti időszakában Kína megpróbált minden az erre vonatkozó információ, és híresztelés elé falat húzni. Egyes információk szerint az első orvost, aki először fedezte fel ezt az új fajta koronavírust, és vélte kijelenteni egy új járvány kezdetét, aki sajnos már azóta életét vesztette a kórban, elbocsájtották és kihallgatták. De minden újságírót, aki bármilyen vírus kirobbanásának a hírét keltette, vagy bárkit, aki az interneten hasonlókat terjesztett, azonnal őrizetbe vettek. Azt, hogy a koronavírus kijutott az országból is csak akkor jelentették be, amikor más országokban (Japán, Thaiföld) észlelték a fertőzést, holott már hamarabb tudtak róla. 

 

Vuhanban annyira kevés információ volt, mint Csernobilban

Ebben a cikkben éppen Csernobilhoz hasonlítják a Vuhanban történteket, az ott lakók úgy nyilatkoztak, hogy semmi információt nem kapnak a járványnal kapcsolatban, pont ugyanúgy elhajlgatnak előlük mindent, mint ahogyan azt tették  a csernobili atomkatasztrófakor.  Zhou Xianwang, Vuhan polgármestere is elismerte egy tévének adott interjúban, hogy a vírusjárványra vonatkozó információk nyilvánosságra hozatala nem volt időszerű. Vajon az adatokat is elferdítették?

Több áldozat van, mint amennyit beismernek?

Kínában minden jel arra utál, hogy véget ért a koronavírus járvány, éppen ezért megkezdődött a koronavírusban elhunytak urnáinak átadása. Vuhanban 8 temetőnél van erre lehetőség, ahol helyi beszámolók szerint a gyászolók kígyózó sorokban várják, hogy átvehessék hozzátartozóik hamvait. A hivatalos kínai adatok szerint Vuhanban 2535 áldozatot követelt a koronavírus, ezzel szemben több ezer urna található a temetők körül, ahol az átadás történik.  Csak az egyik intézménynél körülbelül 2500-at számoltak össze, máshol pedig 3500-at, de a temetők pontos adatokat nem adhatnak ki az urnák számát illetően. 

 

Honnan van ez a sok urna?

Egyesek szerint sok embert szándékosan nem teszteltek le koronavírusra, pedig egyértelműen ezt mutatták a tünetek, csak azért, kihagyhassák őket a statisztikákból. Számos esetben, ahol más betegség is fent állt, például rákos daganat, de a halált egyértelműen a koronavírus okozta, inkább az eredeti betegséget írták be, és nem is teszteltek koronavírusra. De az is előfordulhatott, hogy a halált tényleg nem a koronavírus okozta, hanem az, hogy a megterhelt egészségügyi rendszerben nem tudták ellátni megfelelően. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket