Hihetetlen hamisítványok Kínából

Nevetséges kínai hamisítványok

Szerző: bohacs - 2015.10.25.

Kínában nem túlzottan tisztelik a más cégek által kitalált, és hosszú, fáradtságos munkával befuttatott márkákat. A lehető legelképesztőbb módon használják fel a már jól ismert európai és amerikai védjegyeket, azonban ezúttal kissé túlzásba estek, híres emberek külsejét felhasználva hamisítanak!

Termékek kínai módra

 

Talán senkinek nem kell bemutatni Bastian Schweinsteigert, a német válogatott második számú kapitányát, világbajnok középpályást, aki a Bayern Münchent otthagyva immár a Manchester Unitedet erősíti. Amennyiben fel tudjuk idézni a németek ikonjának arcát, akkor ismerős lesz számunkra egy - játékokat forgalmazó - hongkongi telephelyű vállalat új, második világháborús náci játékkatonája is, amelyet az alábbi képen láthatunk.  

 

 

A katonának hamar híre ment, így máris botrány alakult ki a játékgyár körül. Elmondásuk szerint egyébként a Bastian Schwinsteigerrel való hasonlóság csak a véletlen műve lehet, és kitartanak igazuk mellett annak ellenére is, hogy a játékkatona hivatalos neve Bastian lett. Az átszámítva körülbelül harmincezer magyar forintba kerülő bábu valóban egy az egyben a német futballsztár hasonmása lett. A játékgyártó cég bevallása szerint nem csak az arcforma körüli huzavona számít túlzásnak, hanem a névegyezés is; hiszen a Bastian név elég elterjedtnek számít- nyilatkozták -, így nem értik a probléma okát. A teljes hasonlóság körüli felháborodásra azt a hetyke választ adták, hogy szerintük amúgy is pont így néz ki egy tipikus német. Természetesen Schwinsteiger nem hagyta annyiban a dolgot, és máris jogi útra terelte a problémát.

 

Érdekességképpen pedig, a botrányba keveredő, ám ezáltal hatalmas ismeretségre szert tett vállalatnak van egy másik különleges játéka is, egy amerikai gengszterre emlékeztető figura, aki nyilván véletlenül, Johnny Depp ikertestvére lehetne.

 

Manapság már nagyon könnyű hozzájutni kínai hamisítványokhoz, főleg mióta létezik az alibaba.com, ami Kína vezető internetes üzletkötő online felülete. A baj ott kezdődik, hogy sokan nem kis mennyiségben kereskednek a sok esetben minőségileg is silány másolatokkal, szabályozni pedig nehéz ezt a fajta kereskedelmet, hiszen online bárki szabadon adhat-vehet termékeket. Nyilván nem csak Kínából származnak ezek a termékek, azonban a behozott hamis áruk több mint háromnegyede mégis onnan, a távol-keletről kerül ide.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket