notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kórházba került a brit uralkodónő, II. Erzsébet

hirdetes

II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője kórházba került

Szaka Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az angliai uralkodónő kórházba kerülése sokakban kérdéseket vetett fel. A királyi család viszont nem szereti nyilvánosság elé tárni, hogy milyen egészségügyi állapotban vannak a tagjai, de néhány dolog biztosan tudható.  

Kórházi kezelésben részesítették az angol királynőt

Kórházban volt az angol királynő

II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője kórházban töltött egy éjszakát. Amint azt a Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatásából tudhatjuk, II. Erzsébet, aki már a 95. életévét tölti, a szerdai délután folyamán látogatott el a kórházba, azzal a szándékkal, hogy előzetes vizsgálatokat végezzenek el rajta. Csütörtök délben már windsori rezidenciájában tartózkodott, amely Londonban található. 

A királynő állapotáról úgy nyilatkozott a palota illetékes embere, hogy továbbra is pozitív hangulatban van. A kórházat, amelyikben a királynő a vizsgálatokon átesett nem nevezték meg, viszont az tudható, hogy a királyi família magas tisztségben álló tagjait tradicionálisan abban a londoni kórházban szokták kezelni, amit VII. Edwárd uralkodóról neveztek el. A Buckingham-palotában található, királyi ügyekkel foglalatoskodó hivatal azt sem árulta el, hogy miféle egészségügyi indokból került kivizsgálás alá az uralkodónő.

hirdetes

Mi állhat a vizsgálat hátterében? 

Arról valószínűleg a továbbiakban sem kapunk majd teljesen átfogó információt, hogy miért történt ez a kórházi látogatás valójában, ugyanis a minimális tényközlésen kívül nem szoktak beszámolni az uralkodói família esetleges egészségügyi bajairól. Erre példa lehet az is, hogy az egykori anyakirálynő, Erzsébet 2002-ben bekövetkezett halála után csak hét évvel később, 2009-ben lehetett megtudni, miszerint 1966-ban már megműtötték vastagbélrák miatt. 

hirdetes


A média legutoljára 2013-ban nyilatkozott arról, hogy II. Erzsébet kórházban volt, akkor gyomorfertőzés volt az indok. Orvosi tanácsra az uralkodónő elhalasztotta az észak-íroroszági utazását. Valószínűleg nem a koronavírus a kórházi vizit okozója, ráadásul a királynő mindkét oltást megkapta már. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Üveg

Az üveg egy roppant népszerű és sokoldalúan felhasználható anyag. Leggyakrabban a kvarchomok... Tovább

Nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Napi téma Nők Világunk