Kleopátra szerelmi élete - valóban férfifaló volt?

Kleopátra szerelmi élete - valóban férfifaló volt?

Szerző: mprof - 2013.12.13.

Kleopátra legendáinak tárháza óriása, bármilyen szempontból nézzük. A modern képzőművészetek és filmek újra és újra elmesélik. Elizabeth Taylor, a 20. század egyik legnevesebb szimbóluma is eljátszotta Kleopátra szerepét, azonban ő sem mutatta be a karaktert igazi mélységében. A Nílus Királynője rengeteg veszéllyel és nehézséggel küzdött meg, hogy elfoglalja Egyiptom trónját, majd politikai szövetséget kötött Julius Caesarral és Marcus Antoniusszal, hogy elkerülje a rómaiak megszállását. A két római vezérrel kapcsolatos viszonyairól sok regény, film tesz említést, azonban Kleopátra rajtuk kívül is rengeteg férfit elfogyasztott.

Kleopátra szerelmi élete - valóban férfifaló volt?

Kleopátra, az eszes csábító

 

Kleopátra nem csak országa biztonságáért vetette be bájait, de magánemberként is előszeretettel csavarta el a férfiak fejét.  Már tizenkét évesen nemi életet élt, majd kilenc év múlva már Julius Caesart környékezte meg. Az egyik leghíresebb történet szerint Julius Caesart egy szőnyegből meztelenül kigördülve csábította el. Ennek a sztorinak köszönhetően Kleopátra előéletéből is előkerültek bizonyos pletykák, amelyek miatt számos történetíró rosszéletű nőszemélyként számolt be róla.

 


A történetírók úgy írták meg, hogy Kleopátra gyakran vad orgiákat tartott palotájában. Ezeket a mulatságokat még akkor is megtartotta, amikor már Antoniusszal, a római hadvezérrel volt viszonya. Antonius szórakoztatására színházi klubot alapított, amelynek látogatói kifejezetten érzéki előadásokban gyönyörködhettek. Ezekről az éjszakai eseményekről persze már akkoriban is rengeteg legenda keringett: a királynő állítólag válogatás nélkül ragadta magához a férfiakat. Szemtanúk szerint egy este több mint száz férfit elégített ki - orálisan.

 

 

Különben sem volt válogatós, sőt nagyon is bevállalós volt, minden testnyílását bebarangolhatták a férfiak. Ellenségei természetesen szajhának titulálták, de ezen nem is csodálkozunk. Hogy mi az igazság? Kleopátra bizonyosan nem volt szent életű, de arra azért ügyelnie kellett, hogy Antonius kegyeit el ne veszítse. Azaz: mindent azért ő sem tehetett meg.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket