notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Veszélyes a krumplit a hűtőben tárolni!

hirdetes

Hűtőben tárolod a krumplit? Jobban teszed, ha azonnal kiveszed onnan!

MC
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Súlyos veszélyekkel jár a hűtőben tárolt krumplik elfogyasztása – hivatalos kijelentést tettek közzé róla!

Veszélyes a krumplit a hűtőben tárolni!

Az ember otthonában a hűtő az egyik legfontosabb háztartási berendezés, amely nélkül el sem tudnánk képzelni egy konyhát. A nagybevásárlásból hazatérve ösztönösen igyekszünk minden romlandó ételt azonnal a hidegre tenni, hogy megőrizzék frissességüket, és napokkal később is a lehető legjobb állapotukban fogyaszthassuk el őket.

Van viszont egy valami, amit soha nem szabad a hűtőben tárolni.

A brit FSA (Foods Standards Agency – Élelmiszerügyi szabványhivatal) weboldalán a következő megjegyzés olvasható:

hirdetes

„Nagyon fontos, hogy a krumplikat semmiképpen ne tároljuk a hűtőben.

Ha lehűtjük őket, a krumplikban található keményítő cukorrá alakul át. Sütés közben ezek a cukrok reakcióba lépnek az aszparaginnal (egy aminosav) és akrilamidot hoznak létre, amely veszélyes lehet.”

De mi az ördög az az „akrilamid” és miért veszélyes? A következő oldalon elmagyarázzuk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
551
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
807 854

Szótár

Motorzár

Keményen megdolgoztál azért, hogy motorod a tiéd legyen, úgyhogy védd megfelelően! Bármilyen... Tovább

Libaételek

A libából készült ételek igazi ínyencségek és nagy odafigyelést igényel az... Tovább

Tovább a lexikonra