Veszélyes a krumplit a hűtőben tárolni!

Hűtőben tárolod a krumplit? Jobban teszed, ha azonnal kiveszed onnan!

Szerző: kvothe - 2016.11.12.

Súlyos veszélyekkel jár a hűtőben tárolt krumplik elfogyasztása – hivatalos kijelentést tettek közzé róla!

Veszélyes a krumplit a hűtőben tárolni!

Az ember otthonában a hűtő az egyik legfontosabb háztartási berendezés, amely nélkül el sem tudnánk képzelni egy konyhát. A nagybevásárlásból hazatérve ösztönösen igyekszünk minden romlandó ételt azonnal a hidegre tenni, hogy megőrizzék frissességüket, és napokkal később is a lehető legjobb állapotukban fogyaszthassuk el őket.

 

Van viszont egy valami, amit soha nem szabad a hűtőben tárolni.

 

A brit FSA (Foods Standards Agency – Élelmiszerügyi szabványhivatal) weboldalán a következő megjegyzés olvasható:

 

„Nagyon fontos, hogy a krumplikat semmiképpen ne tároljuk a hűtőben.

 

 

Ha lehűtjük őket, a krumplikban található keményítő cukorrá alakul át. Sütés közben ezek a cukrok reakcióba lépnek az aszparaginnal (egy aminosav) és akrilamidot hoznak létre, amely veszélyes lehet.”

 

De mi az ördög az az „akrilamid” és miért veszélyes? A következő oldalon elmagyarázzuk.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket