Ezek az országhatárok különlegesen érdekesek

Észak-Korea és Dél-Korea

 

A két koreai nemzet viszonyát és helyzetét nem kell bemutatni senkinek, azonban még így is megdöbbentő a különbség a határvonal északi és déli részén. Míg Dél-Korea egész éjszaka fényfürdőben úszik, addig az északi diktatúra árnyéka az egész szomszédságot beborítja.

 

 

Hollandia és Belgium

 

A két békés szomszéd egy igazán diszkrét határral van „elválasztva” egymástól. Baarle városa egyszerre két ország területén fekszik. A holland oldal Baarle-Nassau, a belga oldal pedig Baarle-Hertog néven ismert.

 

 

Oroszország és az Egyesült Államok

 

A Diomede-szigetek közül néhány az amerikai, míg a többi az orosz határon túl helyezkedik el. Habár a szigetek csupán közel 4 kilométer távolságra vannak egymástól, az orosz oldalon 21 órával későbbi időt mérnek az időszónák miatt.

 

 

Egyesült Államok és Mexikó

 

Az ember elsőre azt hinné, hogy a teleépített, élettől és forgalomtól duzzadó oldal az amerikai. Azonban valójában a határ mentén a mexikói oldal az, ami látványosan mozgalmasabb és „gazdagabb”, mint az amerikai fél.

 

 

Egyesült Államok és Kanada

 

Az államok északi határán Kanadát találjuk, az itteni határ azonban sokkal békésebb. Nagyban hasonlít a Norvég-Svéd határra, azonban ez a vonal néhány épületet is „kettészel”.

 

Folytatás a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket