Leállnak a nagy autógyárak Európa szerte, köztük a győri Audi is a koronavírus miatt

Friss: Leállnak a nagy autógyárak Európa szerte, köztük a győri Audi is!

Szerző: noemivida - 2020.03.17.

A koronavírus nem kíméli az európai gazdaságot, és így az európai autóipart sem. A nagy autógyárak sorra jelentik be, hogy határozott időre leállítják a gyártást. Először az olasz autógyárak hozták meg a lépést, utolsóként ezen a területen a Fiat, Volkswagen, valamint Lamborghini után a Ferrari is bezárta a kapukat. De most több vállalatcsoport is leállítja a gyártást egész Európa területén.

Leállítja a agyártást a győri Audi a koronavírus miatt

Ezek az autógyárak zárnak be a koronavírus miatt

Először a Peugeot- Citroen vállalat csoport adott ki közleményt azzal kapcsolatban, hogy leállítja az európai gyártó egységeit a koronavírus miatt, ami az Opel márkát is érinti. Ez összesen 15 európai gyárat jelent Franciaország, Spanyolország, Németország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Szlovákia valamint Portugália területén.

 

Majd ezt követte a német Volkswagen-csoport bejelentése, európai üzemeinek többségében felfüggeszti a termelést. A Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártója. A Volkswagen mellett több márka is idetartozik, köztük a Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, valamint az Audi autómárka is, de ezen felül ők gyártják a Ducati motort, valamint a Scania, és MAN márkájú haszongépjárműveket is. 

 

Magyarország is érintett az autógyárak leállásában

Ez a leállás természetesen érinti a győri Audit is. Itt is a pénteki nap lesz az utolsó, egy jó darabig, addig pedig fokozatosan veszik vissza a termelést. Elbocsájtásokra nem kell számítani, a dolgozók egy része fizetett szabadságon lesz, másik részének pedig állásidőt fognak elszámolni a tervezet szerint. Egyelőre nem lehet tudni, meddig fognak állni a gyárak, de egyes információk szerint egyelőre 1 hónappal kell számolni.

 

Nem a koronavírus miatti óvintézkedés a fő ok

Persze a koronavírus megelőzése miatti óvintézkedések miatt is indokolt felfüggeszteni a munkát, de nem ez a fő oka a gyárak időleges megállításának. Egyrészt a vírus terjedése miatt a kereslet is csökken, nincs szükség új termékekre, másrészt pedig a folyamatos kényszerintézkedések, határzárak miatt az ellátás is akadozik. Az autógyárakban ellátási láncai úgy vannak kiépítve, hogy nem lehetnek csúszások a beszállításban, hiszen gyakorlatilag valós készletek, raktárak nélkül dolgoznak. 

 

Mikor nyitnak ki újra az autógyárak?

Nehéz megjósolni, hogy milyen hatása lesz mg a koronavírus terjedésének, mikor múlik el a járvány, és mikor lehet újra kinyitni a gyárak kapuit, és megkezdeni a termelést. Az is kérdéses, hogy az összes gyár kinyit-e újra, de eddig mindenki úgy számol, hogy igen, és ez a leállás csupán 3-4 hétig fog tartani. Bízunk benne, hogy így lesz, és minél előbb minden visszatér a rendes kerékvágásba. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket