Ritka és különleges csokit gyártanak Ecuadorban

A To’ak ősrégi ecuadori kifejezések ötvözete. Jelentése a ’föld’ és ’fa’ szavakat kombinálja, mert a cégalapítók szerint ezek a csokoládé ’igazi forrásai’.

 

A munkások a profit 10%-át kapják meg

 

A To’ak weboldalán a következő olvasható:

 

„A csokoládé neve hasonlítható a francia ’terroir’ szóhoz, ami egy művészi módon elkészített termék (bor, sajt, csokoládé) ízére vonatkozik. Pontosabban, hogy miként befolyásolja az adott termék ízét, az, hogy milyen éghajlaton, táptalajon termett.”

 

Egy 50 grammos tábla To’ak csoki csupán két összetevőből áll: kakaóból és nádcukorból. Persze nem akármilyen kakaóról van itt szó. A különleges alkotóelemet 100 éves Arriba kakaófákról szüretelik!

 

Mennyibe is kerül egy ilyen 50 grammos tábla? Nem kevesebbe, mint 76.500 forintba (260 dollár)! A terméket egy igényes és csinos kis dobozkában árulják, ami ugyan abból a spanyol szilfából készül, mint amiben a kakaóbabokat erjesztik. Jár mellé egy facsipesz is, hogy ne kelljen kezünkkel összefogdosni a tökéletesen tiszta terméket.

 

 

Minden tábla csokit kézzel csomagolnak. A dobozokat megszámozzák és rájuk kerül a kakaóbabok szüretelésének éve is. 2016-ban mindössze 574 tábla To’ak csokit készítettek. A termék nem csupán ritkasága miatt ilyen drága – a munkások kiváló fizetést kapnak elhivatottságukért.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket