Ritka és különleges csokit gyártanak Ecuadorban

Te tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább csokija?

Szerző: kvothe - 2017.03.10.

Ha azok közé tartozol, aki nem viccel, ha csokiról van szó, akkor biztosan érdekelni fog a világ talán legelőkelőbb édessége! Íme, a To’ak Csokoládé.

Ritka és különleges csokit gyártanak Ecuadorban

A minőségi csokoládé tökéletes ajándék minden édesszájú számára. De vajon meddig lehet fokozni a luxust, ha édességekről van szó? A választ a dél-amerikai Ecuadorban kell keresnünk.

 

 

A céget egy amerikai férfi, Jerry Toth alapította, aki már rég óta foglalkozott kakaófákkal. 2007-ben egy, az esőerdők megmentésével foglalkozó projekt tagjaként kezdték érdekelni a különleges növények. Ekkoriban Ecuador Manabí nevű tartományában végezte munkáját, ami történetesen a legendás minőségű kakaóbabjáról híres.

 

Toth azért fókuszálta figyelmét a kakaófákra, mert termesztésükhöz nem volt szükség az erdők természetes rendjének felborítására.

 

Az alapítók: Carl Schweizer (bal) és Jerry Toth (jobb)

 

Később a Toth megismerkedett egy ausztrállal, Carl Schweizerrel. Carl családja már négy generáció óta foglalkozott kakaótermesztéssel Ecuadorban. Itt kezdődött a To’ak története.

 

Mi is olyan különleges ebben a ritka és értékes csokiban? A következő oldalon minden ízletes részletet elárulunk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket