Nevetségesen drága és haszontalan hétköznapi tárgy

A világ legdrágább hétköznapi dolgai – egyszerűen nevetséges, hogy mik vannak!

Szerző: kvothe - 2016.10.31.

Az emberek a lehető legostobább dolgokra képesek elszórni a pénzüket – íme 10 elképesztően drága tárgy, amelyeknek az ára milliószorosan meghaladja a hasznukat!

Nevetségesen drága és haszontalan hétköznapi tárgy

Kőgazdagnak lenni sok ember álma. Luxusvillák, egzotikus sportautók, előkelő méregdrága vacsorák... a lista végtelen! Bizonyos esetekben azonban menőnek tűnhet valami csak azért, mert csillagászati ára van, holott valójában, ha jobban belegondolunk, semmivel sem ér többet, mint a hétköznapi verzió. Sokan csak azért vesznek meg valamit, mert drága, és megtehetik.

 

A „gazdagok üzletei” telis-tele vannak túlárazott, mégis gyakran haszontalan termékekkel. Ha jobban belegondolunk viszont, azért él a mai napig a luxuspiac, mert kereslet van az ilyen tárgyakra. Az emberek egyszerűen bedőlnek a csillogásnak.

 

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány elképesztően drága hétköznapi tárgyat, amelyek haszna megegyezik, vagy néha még kevesebb, mint az „olcsó” verzióké. Felejtsd el a luxusjachtokat és a saját golfpályát. Ezeket nem fogod elhinni!

 

Kezdjük máris a fenti képpel!

 

LEGO építőkocka – 4 millió forint ($14.450)

 

A LEGO-t mindenki ismeri. Gyakran a karácsonyfa alatt bukkan fel egy-egy építőszett, amellyel aztán később gyakran a szülők jobban szórakoznak, mint a gyerekek, akik kapták. Azonban egyetlen darabka építőkocka magában semmit nem ér, hiszen lényegesen többre van szükségünk, ha valami látványosat akarunk építeni. Ennek ellenére valakinek a fejében mégis megszületett az a csodálatos ötlet, hogy egy 14 karátos aranyból készült, 2,65 grammos LEGO-darabkát csináljon. Ugyanakkora, mint egy átlagos LEGO-építőkocka, csak na… 4 millióba kerül.

 

Ez még semmi nézd meg a többit is!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket