Nézd meg Te is a legdrágább órákat! Státuszszimbólumok vagy csak az időről árulkodnak?

Legdrágább órák

Szerző: luszi - 2014.02.19.

Az első mechanikus órákat a középkorban készítették, azonban ezeket, a ruhás szekrény méretű berendezéseket, csak a nemesek, gazdagok készítetthették el maguknak. Eredhet innen az órák státuszt szimbolizáló szerepe?

Nézd meg Te is a legdrágább órákat! Státuszszimbólumok vagy csak az időről árulkodnak?

 

 

 

 

 

 

 

 

Legdrágább órák

A legdrágább órák kétségtelenül státuszszimbólum szerepet töltenek be a férfiak életében. Drágaságuk oka lehet az anyag, a kézi munka értéke, de legfőbbképpen a márka. Egyesek a luxuséletmód imádata miatt vásáriolnak drága órákat, mások nem is gondolkodnak, scak megtehetik. De akadnak olyan férfiak is, akik hajszolják az egyediséget, így vadásznak a különleges órákra, sorszámozott darabokra.

 

 

 

A XIX. sz. második felében egyre elterjedtebbek lettek, az olcsó kvarcórák, mondhatni globális térhódítás urai lettek. A mechanikus órák ezekhez képest pontatlanabbak és drágábbak is. Drágák, mert  apró, esetnként ritka/egyedi alkatrészek szükségesek hozzájuk és a kézimunka manapság nem oclsó dolog. Mégis az 1990-es években egy új trend alakult ki, amelyben a mechanikus órák a reneszánszukat élik.

 

 

 

Kattints a képre, hogy megnézhetsd a legdrágább órák galériáját nagyob​b méretben is!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket