2020 legjobb drónjai, ha gyönyörű felvételeket készítenél

A legjobb drónok fényképezésre 2020-ban

Szerző: niki - 2020.01.16.

Lélegzetelállító légifelvételeket készítenél? Mutatjuk 2020 legnépszerűbb és egyben legjobb drónjait, amelyekkel biztos a siker! Fedezz fel egy új világot madártávlatból!

2020 legjobb drónjai

A DJI Mavic Mini kivételével 2019 egy meglehetősen visszafogott év volt a kínai drónóriás háza táján, ami többek között annak köszönhető, hogy az én nagy részében szűkebb réspiacokat megcélzó termékekre összpontosította erőforrásait (ilyen volt a Phantom 4 Multispectral drón és az Osmo Action akciókamera).

 

Úgy tűnik, hogy a nagyágyúkra (új Mavicekre vagy Phantomokra) még várnunk kell, de szerencsére a DJI kínálata már most számos árkategóriát lefed azok számára, akik szeretnének madártávlatból fényképezni.

 

A következőkben felsoroljuk azokat a készülékeket, amikkel érdemes a levegőbe emelkedni némi könnyed vagy éppen profi fotózás céljából. Lássuk, hogy melyek a legjobb drónok fényképezésre 2020-ban!

 

1. DJI Mavic 2 Pro

A Mavic 2-t 2018 augusztusában mutatta be a DJI a nagysikerű eredeti Mavic Pro leváltására (amit egyébként a mai napig egy nagyon ügyes kis drónként tartanak számon. A Mavic 2-vel a DJI megmaradt az alapkoncepciónál (sok funkció egy hordozható csomagban), de persze néhány jelentős fejlesztést is kaptunk vele, úgymint a hosszabb repülési időt vagy a korszerű biztonsági funkciókat.

 

A Mavic 2 a DJI eddigi legfejlettebb fogyasztói drónja. Mindenirányú akadályérzékelő rendszerével páratlan biztonságot kínál, a Mavic 2 Pro modellre pedig egy 20 megapxiseles, 1”-os CMOS Hasselblad kamera került, állítható blendéjű objektívvel. Az új önálló repülési módok már csak a habot képezik a tortán.

 

A DJI Mavic 2 PRO drónért kattints a képre! 

 

A DJI Mavic 2 Pro fő tulajdonságai:

•    4K videófelbontás (3840x2160)
•    20 megapixeles érzékelő, 1/2,3”-os CMOS érzékelővel
•    31 perces repülési idő
•    70 km/óra sebesség
•    Extrák: mindenirányú akadályérzékelő rendszer, összehajtható kialakítás, Hasselblad kamera, 8 km-es videóátviteli távolság 1080p felbontással.


 

2. DJI Mavic 2 Zoom

A DJI Mavic 2 Zoom a Mavic 2 Pro szinte pontos mása, egyetlen jelentős különbséggel: egy egészen más kamera került rá. A beszédes nevű Mavic 2 Zoom fedélzetén egy 24-48 mm-es, optikai zoomot kínáló kamera kapott helyet, amely FullHD videófelvétel esetén akár négyszeres veszteségmentes nagyítást tesz lehetővé (továbbá elérhető rajta a DJI Dolly Zoom repülési mód is).

 

A Mavic 2 Zoom jelentősen kibővíti a fényképészek kreatív lehetőségeit, és hacsak nincs szükségük a lehető legjobb minőségű videókra (amiket a Pro modell kínál), ideális választás lesz számukra.

 

A DJI Mavic 2 ZOOM drónért kattints a képre! 

 

A DJI Mavic 2 Zoom fő tulajdonságai:

•    4K videófelbontás (3840x2160)
•    12 megapixeles érzékelő, 1/2,3”-as CMOS érzékelővel + 48 megapixeles fénykép mód
•    31 perces repülési idő
•    70 km/óra sebesség
•    Extrák: mindenirányú akadályérzékelő rendszer, összehajtható kialakítás, Hasselblad kamera, 8 km-es videóátviteli távolság 1080p felbontással, zoom objektív, Dolly Zoom mód.

 

3. DJI Inspire 2

Habár nem számít kifejezetten új drónnak, a DJI Inspire 2 a fogyasztói légi filmkészítés csúcsát képviseli. A Zenmuse X7 kamerával a DJI Inspire 2-nek gyakorlatilag nincsenek versenytársai, ha az embernek Hollywood-minőségű légi videókra van szüksége. Ez a szerkezet a sebesség, a mozgékonyság és a megbízhatóság tökéletes elegye.

 

A prémium árért prémium persze funkciókat is kapunk. A DJI Inspire 2 6K felbontásban kínál CinemaDNG/RAW felvételeket, 5,2K felbontás esetén pedig ProRes is használható. Maximális sebessége 93 km/óra, kétirányú akadályérzékelést kínál, akkumulátorai pedig önmelegítő funkcióval rendelkeznek a hideg időjárásban való repüléshez.

 

A DJI Inspire 2 drónért kattints a képre! 

 

A DJI Inspire 2 fő tulajdonságai:

•    6K videófelbontás a Zenmuse X7 kamerával (6016x4008, Super35 érzékelő), 30 FPS-nél, 12 bitben.
•    24 megapixeles érzékelő (Zenmuse X7 kamerával)
•    27 perces repülési idő
•    93 km/órás sebesség
•    Extrák: többféle rakomány, sebesség, megbízható működés szélsőséges körülmények között is (hogy csak néhányat említsünk).
 

 

4. DJI Mavic Air

Kicsi, összehajtható, könnyű és mégis 4K-s videót vesz – ez a DJI Mavic Air, amit a márka egy megfizethetőbb középkategóriás drónnak szánt. A Mavic Air 2018 januárjában jelent meg és még két évvel később is az egyik legjobb ár/értékű drónok közé tartozik.

 

A DJI Mavic Air egy kiváló egyensúlyt képez a megfizethetőség, a hordozhatóság és a funkciók között. A drón háromirányú akadályérzékelést kínál, és persze számos önálló repülési módot is a látványos felvételek elkészítéséhez.

 

Külön piros pont a DJI-nak, hogy még egy ilyen kis szerkezetben is 4K-s videót biztosít a lelkes pilótáknak, és hogy kisebb felbontásoknál még lassított felvételeket is készíthetünk vele.

 

A DJI Mavic Air drónért kattints a képre! 

 

A DJI Mavic Air fő tulajdonságai:

•    4K-s videófelbontás 30 FPS-sel
•    12 megapixeles kamera
•    21 perces repülési idő
•    68 km/órás sebesség
•    Extrák: 1080p-s lassított felvételek (120 FPS), HDR fényképek, 32 megapixeles gömbpanorámák, összehajtható kialakítás, háromirányú akadályérzékelés.
 

 

5. DJI Mavic Mini

A DJI Mavic Mini 2019 októberében került a nyilvánosság elé. Habár sokat kellett várnunk rá, maximálisan megérte türelmesnek lenni, a Mavic Mini ugyanis a DJI eddigi egyik legjelentősebb mérnöki teljesítményét testesíti meg.

 

A szó szerint egy tenyérben is elférő apró drón 2,7K-s videófelbontást kínál, fél órát képes a levegőben tölteni, és több mint 3 kilométeres hatótávja van. Ami azonban még ezeknél is lenyűgözőbb, hogy mindössze 249 grammot nyom, így bizonyos országokban (például az Egyedült Államokban) nem kell hozzá engedélyt kiváltani.

 

Kisebb termete miatt annyira nem is vészes hiányosság, hogy nincs benne akadályérzékelő, és a 2,7K-s videófelbontás is bőven több, mint elegendő lesz azoknak, akik ilyen árkategóriában szeretnének drónt magunkak.

 

A DJI Mavic Mini drónért kattints a képre! 
 

A DJI Mavic Mini fő tulajdonságai:

•    2,7K-s (30 FPS) és 1080p-s (60 FPS) videófelbontások
•    12 megapixeles érzékelő
•    30 perces repülési idő
•    46 km/órás sebesség
•    Extrák: elképesztően könnyű, összehajtható kialakítás, fél órás repülési idő, CineSmooth mód
 

 

6. DJI Mavic Enterprise

A DJI Enterprise 2018 októberében került a piacra. A DJI egy igazán sokoldalú drónt alkotott, ami a jó kezek között akár életeket is menthet.

 

A DJI Mavic Enterprise a Mavic-vonaltól megszokott összehajtható kialakítást kapta meg, és sokban hasonlít a Mavic 2-esekre, azzal a jelentős különbséggel, hogy egy moduláris készülék. Ez azt jelenti, hogy többféle kiegészítőt is lehet csatlakoztatni hozzá, amelyek többek között vészhelyzetekben segíthetik a mentőcsapatok munkáját vagy éppen az ipari ellenőrzéseket tehetik egyszerűbbé mint valaha.

 

Jelenleg három kiegészítő kapható hozzá. Az M2E Spotlight egy reflektor, ami a sötét helyeken kínál több láthatóságot a kamera számára (például ellenőrzések vagy eltűnt személyek keresése közben). Az M2E egy hangszóró, aminek segítségével a pilóta a mentőakciók alatt szóbeli kommunikációt folytathat a bajba jutottakkal. Az M2E Beacon egy jelzőfény, ami közel 5 kilométeres távolságból is láthatóvá teszi a drónt szabad szemmel, megfelelve ezzel az amerikai FAA szabályainak.

 

A DJI Mavic 2 Enterprise drónért kattints a képre! 

 

A DJI Mavic Enterprise fő tulajdonságai:

•    4K-s videófelbontás
•    12 megapixeles érzékelő
•    31 perces repülési idő
•    70 km/órás sebesség
•    Extrák: moduláris kiegészítők, mindenirányú akadályérzékelés, összehajtható kialakítás, 8 km-es videóátviteli távolság 1080p felbontással 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket