Magyarország harca az EB szereplésért

Közeleg a pótselejtező! Jolly már tudja, kié lesz a győzelem

Szerző: bohacs - 2015.10.25.

Válogatottunknak egy olyan csapatot kell kiejtenie, aki ellen 34 esztendeje nem tudtunk győzni. Itt az alkalom, hogy vége szakadjon a sorozatnak, és elinduljunk végre az Európa Bajnokságon. 

Jolly már tudja, kié lesz a győzelem

 

Azt már minden sportkedvelő tudja, hogy végül szerencsétlen módon nem jutottunk ki a 2016-os Európa Bajnokágra egyenes ágon. A pótselejtezőt érdemlő harmadik helyünk a csoportküzdelmek során egy utolsó reménysugárként szolgál a magyar labdarúgásnak. Az ellenfelünk Norvégia válogatottja lesz, akikkel november 12-én és 15-én játszunk majd.

 

A norvégok védekezése figyelemre méltó, az utolsó öt mérkőzésükön csupán az olaszok tudtak nekik gólt rúgni. Nem úgy a miénk, ami a csoportunkban tökutolsó görög válogatott ellen is kapott négyet. Az sem kedvez nekünk, hogy az északiak soraiban van egy Real Madridban edződő csudagyerek, a tizenhat esztendős Martin Ödegaard. A fiatal játékos ebben a szezonban ugyan még nem lépett pályára a Királyi Gárdában, mégis érdemes lesz figyelnünk a hétszeres válogatott tinédzserre.

 

Az esélyeinket mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a sorsolást követően egész Norvégia örömünnepbe kezdett, mondván számukra a magyar csapat a tökéletes a lehetséges ellenfelek közül.

 

Ami mellettünk szólhat, az pedig az, hogy az északi csapat túlzott magabiztossággal vág neki a találkozónak, ám határozott és bátor játékkal meglephetjük őket. A sors nekünk kedvezett a sorsolás során abból a szempontból, hogy idegenben kezdjük a pótselejtezőt. Amennyiben nem fogunk leszerepelni Norvégiában, itthon, a Ferencváros-stadionban megszerezhetjük a továbbjutást, és kijuthatunk az Európa-bajnokságra. A norvégoknál légióskodó Kovács Péter véleménye szerint sokat fejlődött a magyar csapat az évek során, így nem szabad elhamarkodottan északi továbbjutást jósolni.

 

Dárdai Pált, korábbi kapitányunkat elszólította a kötelesség klubjához, a német Herthához; így Bernd Storck vette át a nemzeti csapat irányítását. Dárdai csapatában két norvég válogatott játékos is edződik, akikkel nagyon elégedett, ennek ellenére úgy véli, hogy ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket