Másodszülött gyerekek bajkeverőkké válhatnak

A jelenség egyik magyarázata lehet, hogy a szülők nevelési szokásai változhatnak az alapján, hogy hányadik gyermekről van szó a családban. Az elsőszülött gyermekek általában a szülők teljes figyelmét megkapják, ám az őket követőknek már nem feltétlenül adatik meg ez a bánásmód. Ahogy a család nő, annak dinamikái is változnak.

 

„Az elsőszülött gyermekeknek felnőtt példaképeik vannak. A később érkező gyerekek esetében azonban általában egy kétévesre hárul ez a szerep, vagyis idősebb testvérükre” magyarázta Doyle. „A család által ráfordított figyelem és idősebb testvérük viselkedése is kapcsolatban lehetnek ezekkel a különbségekkel, amelyeket a munkaerőpiacon és a lázadó magatartásban is tapasztalunk. Nagyon nehéz elkülöníteni egymástól ezt a két dolgot, ugyanis egyszerre történnek.”

Persze másodszülött gyermekként nem kell attól tartanod, hogy sorsod meg lenne pecsételve – a tanulmány csupán arra világított rá, hogy a születési sorrend sokkal lényegesebb lehet, mint gondoltuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket