Másodszülött gyerekek bajkeverőkké válhatnak

A másodszülött gyermekek sokkal hajlamosabbak bajkeverőkké válni, mint testvéreik

Szerző: vargazsanett - 2017.10.13.

Egy nemrégiben közölt tanulmány szerint a „másodszülött gyermek átka” nem csak kitaláció. Sokkal hajlamosabbak bajkeverőkké válni, mint idősebb testvéreik.

Másodszülött gyerekek bajkeverőkké válhatnak

Azt már tudjuk, hogy az elsőszülött gyermekek okosabbak, (legalább is egy korábbi tanulmány szerint) de úgy tűnik, hogy az első gyermekek most valami egészen újat dörgölhetnek fiatalabb testvéreik arcába.

 

Egy friss tanulmány azt állítja, hogy a másodszülött gyermekek nagyobb eséllyel válnak bajkeverőkké, ennek pedig néha súlyos következményei lehetnek. Joseph Doyle, az MIT egyik közgazdásza szerint a „másodszülött gyermek átka” valódi jelenségnek tűnik. Doyle és munkatársai azt állítják, hogy a második gyermekek (főleg a fiúk) hajlamosabbak lázadókká válni, mint idősebb testvéreik. Az adatok, amelyeket több ezer testvércsoportot megvizsgálása során gyűjtöttek az Egyesült Államok és Európa területén, azt mutatták, hogy a másodszülött gyermekek 25-40 százalékkal gyakrabban kerülnek bajba az iskolában vagy valamilyen törvényszegés miatt.

 

Hogy mi az oka, hogy a második gyermek könnyebben keveredik bajba? Elmondjuk, lapozz egyet!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket