Valami érdekeset találtak a csokimikulásokon

Így vizsgálták a csokimikulásokat:

 

Mit árulhatnak csokoládéként?

 

A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a csokoládék (vagyis étcsokoládék) kakaótermékekből és cukrokból készülő termékek, míg a tejcsokoládék gyártásához ezeken túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók. 

 

A csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek tehát a kakaóvajon kívül nem tartalmazhatnak más egyéb növényi zsírt, csupán néhány, az Élelmiszerkönyvben engedélyezett kivételt (például: pálmaolaj, mangó magzsír). Fontos szabály, hogy ezen zsírok mennyisége is legfeljebb 5% lehet. 

 

Forrás

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket