Valami érdekeset találtak a csokimikulásokon

Meglepő dolgot talált a fogyasztóvédelem a csokimikulások kapcsán

Szerző: Dominik96 - 2015.12.01.

Itt a Mikulásszezon, már mindenhol jelen vannak a csokimikulások. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pedig húszféle csokimikulást ellenőrzött, és valami egészen érdekeset találtak

Meglepő dolgot talált a fogyasztóvédelem a csokimikulások kapcsán

Nyakunkon a mikulásszezon

 

Az áruházak polcait ennek megfelelően idén is ellepték a csokimikulások. A "csokoládé" és a "tejcsokoládé" kifejezéseket azonban nem lehet csak úgy ráírni egy termékre, mindkettőnek komoly feltételei vannak (erről a cikk végén a keretes anyagban olvashattok bővebben). A fogyasztóvédelmi hatóság húszféle mikulás csokoládéfigurán végzett laborvizsgálatokat, hogy kiderüljön, tényleg csokoládéból, illetve tejcsokoládéból készültek-e.

 

És a meglepő hír: valamennyi termék megfelelt a vonatkozó élelmiszerkönyvi előírásnak, magyarán mindegyik valódi csokiból, illetve tejcsokiból készült.

 

A figurák közül három olyan volt, amely hozzáadott növényi zsírokat is tartalmazott (és ezt a címkéjükön is jelölték). Természetesen a termékek zsírtartalmát is ellenőrizték, a mért zsírtartalom minden esetben megfelelt a címkén feltüntetett értéknek.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket