notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Egy tanulmány azt mutatja, hogy azok a nagymamák, akik unokáikat gondozzák, 10 évvel tovább élnek!

hirdetes

Egy tanulmány azt mutatja, hogy azok a nagymamák, akik unokáikat gondozzák, 10 évvel tovább élnek!

VZS.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nagyszülők, ne felejtsetek el az unokáitokra vigyázni, mert ez nem csak szórakozás, hanem az egészségetekre is jó hatással van! – írja a Recreo Viral.

Egy tanulmány azt mutatja, hogy azok a nagymamák, akik unokáikat gondozzák, 10 évvel tovább élnek!

Egy, az Evolution and Human Behavior folyóiratban közzétett tanulmányban megvizsgálták 500, 70 éves vagy annál idősebb, Berlinben élő ember adatát. Ebből megállapították, hogy az unokáikat gondozó nagyszülők 10 évvel hosszabb ideig élnek, mint azok, akik nem foglalkoznak az unokáikkal.

Fontos megjegyezni, hogy a tanulmányban olyan nagymamák és nagypapák vettek részt, akik időről időre gondoskodtak unokáikról, és nem azok, akik teljes felelősséget vállaltak az unokájuk általános oktatásáért és neveléséért.

Dr. Ronan Factor szerint összefüggés van a gyermekek gondozása és a stressz csökkentése között, tehát a gyermekek gondozása és a velük való játék segít a nagyszülők jó egészségügyi állapotát megtartani.

hirdetes

Az idős emberek és a gyermekek közötti barátságos és gyengéd kapcsolat lehetővé teszi, hogy a felnőttek ne csak fizikailag aktívak, hanem boldogabbak is legyenek.

Ne feledjük, hogy a nagyszülők egészsége, teherbírása nem azonos a fiatalokéval, tehát ha gyermekünk van, vigyük magunkkal a nagyszülőkhöz, de ne erőltessük a gyermeket a nagyszülőkre, hogy teljes felelősséget vállaljanak az unokáikért.

A nagyszülőkkel eltöltött idő a kisgyermekek számára is hasznos, mivel ez nagy érzelmi stabilitást biztosít számukra. Tehát, kedves nagymama és nagypapa, készüljetek, megyünk!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Nyelv

Nyelv alatt egyrészt a szájban található izomköteget értjük. A nyelv felületén található... Tovább

Motorzár

Keményen megdolgoztál azért, hogy motorod a tiéd legyen, úgyhogy védd megfelelően! Bármilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség