A napozás, szoláriumozás veszélyei

Szoktál napozni? Nem a bőrrák az egyetlen dolog, amitől tartanod kell!

Szerző: kvothe - 2017.03.26.

A napozás számtalan ember egyik kedvenc elfoglaltsága, azonban olyan ismeretlen veszélyekkel is jár, amikről keveset hallunk! Ezt minden rendszeres napozónak tudnia kell!

A napozás, szoláriumozás veszélyei

Akár az érkező jóidőt várod izgatottan egy kis pihentető napozás reményében, akár évszaktól függetlenül rendszeres látogatója vagy kedvenc szoláriumodnak, tudnod kell egy ismeretlen veszélyről, ami minden fényfürdőzőre leselkedik!

 

Mostanra már biztosan tudod, hogy a napozás jelentősen növeli a bőrrák kialakulásának veszélyét. Azonban egy, a Yale egyetem egészségügyi karán nemrégiben bemutatott tanulmány szerint a fényben való fürdőzésnek más káros következményei is lehetnek.

 

 

Miután megkérdeztek 500 személyt, akik napfürdőztek vagy szoláriumoztak már, a kutatók megállapították, hogy azoknál, akiknél „napozás-függőséget” állapítottak meg, hatszor valószínűbb volt az alkoholfüggőség és háromszor valószínűbb a szezonális depresszió (SAD) kialakulása – a depresszió egy olyan formája, amelyet az év hidegebb, általában téli hónapjai alatt szokás tapasztalni.

 

A szakértők napozás-függőknek jelölték azokat a résztvevőket, akik napozás (akár természetes akár mesterséges) után nyugodtabbnak érezték magukat, vagy akik az átlagnál sokkal gyakrabban fekszenek a fény alá.

 

De mit jelent ez valójában? Lássuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket