notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

A történelem legpocsékabb katonai fegyverei

MC
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem, ezek nem holmi háborús vígjáték díszletének részei. Ezekre a harci gépezetekre és fegyverekre elképesztő mennyiségű pénzt és időt áldoztak! Vajon miből gondolták, hogy bármelyikük is működni fog?

A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

A hadseregek által használt fegyverzet mindig is nagyban befolyásolta a háborúk menetét. A zseniális stratégiák és létszámbeli fölény mellett rendkívül fontos a megfelelő technológiai háttér. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi újítást hozott például a Nagy Háború, vagy ott van például az atombomba is.

 

Amikor egy új fegyver, vagy katonai jármű tervei elkészülnek, súlyos pénzösszegekre van szükség, hogy az adott találmány megszülethessen és bevetésre kerüljön. A kudarcra ítélt ötletek rend szerint hamar kiszűrésre kerülnek, ám bizonyos esetekben a szerkezet – akármennyire őrült ötlet is – megépítésre kerül.

 

Ezekből az elképesztően életképtelen darabokgól készítettünk egy válogatást. Látni fogjuk, hogy bár legtöbbször az alapötlet jó, a technológia vagy a kivitelezés nem teszi lehetővé, hogy az adott találmány hatékony legyen.

 

 

VZ-1 Pawnee

A képet elnézve láthatjuk, hogy mi volt az elképzelés: a kétrotoros, repülő platformról a katonák a magasból tüzelhetnének az ellenségre. A probléma az, hogy rendkívül jó célponttá válnak így konkrétan bárki számára, és nem igazán védettek az ellenséges tűz ellen. Az extra a platform nem bírta volna el, mert már így is nagyon lassú volt. Az egész projekt egyébként is túl drága volt a tömeggyártáshoz.

hirdetes

 

A többi nevetséges fegyverért lapozz tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Orvos

Az orvosok feladatukat tekintve a különböző betegségek gyógyításával foglalkoznak. Az... Tovább

Vér

Mi a vér? A vér az állatok és emberek szervezetének egyik legfontosabb része, amely nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra
Humor Technika Történelem