A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 19. Kedd - Zsuzsanna
hirdetes
 | Szerző: MC
címkék: Humor, Technika, Történelem

A történelem legpocsékabb katonai fegyverei

hirdetes
A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem, ezek nem holmi háborús vígjáték díszletének részei. Ezekre a harci gépezetekre és fegyverekre elképesztő mennyiségű pénzt és időt áldoztak! Vajon miből gondolták, hogy bármelyikük is működni fog?

A hadseregek által használt fegyverzet mindig is nagyban befolyásolta a háborúk menetét. A zseniális stratégiák és létszámbeli fölény mellett rendkívül fontos a megfelelő technológiai háttér. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi újítást hozott például a Nagy Háború, vagy ott van például az atombomba is.

 

Amikor egy új fegyver, vagy katonai jármű tervei elkészülnek, súlyos pénzösszegekre van szükség, hogy az adott találmány megszülethessen és bevetésre kerüljön. A kudarcra ítélt ötletek rend szerint hamar kiszűrésre kerülnek, ám bizonyos esetekben a szerkezet – akármennyire őrült ötlet is – megépítésre kerül.

hirdetes

 

Ezekből az elképesztően életképtelen darabokgól készítettünk egy válogatást. Látni fogjuk, hogy bár legtöbbször az alapötlet jó, a technológia vagy a kivitelezés nem teszi lehetővé, hogy az adott találmány hatékony legyen.

 

 

VZ-1 Pawnee

A képet elnézve láthatjuk, hogy mi volt az elképzelés: a kétrotoros, repülő platformról a katonák a magasból tüzelhetnének az ellenségre. A probléma az, hogy rendkívül jó célponttá válnak így konkrétan bárki számára, és nem igazán védettek az ellenséges tűz ellen. Az extra a platform nem bírta volna el, mert már így is nagyon lassú volt. Az egész projekt egyébként is túl drága volt a tömeggyártáshoz.

 

A többi nevetséges fegyverért lapozz tovább!

hirdetes
hirdetes

20 hihetetlen tény a karácsonyról! Még biztosan nem hallottál eddig ezekről!

20 hihetetlen tény a karácsonyról! Még biztosan nem hallottál eddig ezekről!

2018-12-16

Van néhány olyan megdöbbentő tény, melyet eddig biztosan te sem tudtál a karácsonyról, és a téli ünnepekről! Most megosztjuk veled ezt a 20 hihetetlen tényt a karácsonyról!

Végig magát kamerázta a vegasi útját dokumentáló ír kiránduló

Végig magát kamerázta a vegasi útját dokumentáló ír kiránduló

2018-10-08

A GoPro nem túl bonyolult eszköz, pont ezért választják az emberek mindenféle időtöltés lefilmezéséhez. Az ír Evan Griffin édesapja fiától kölcsönkapott GoProjával, las vegasi útját dokumentálta volna, ám nem ment ez olyan könnyen.

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

2018-11-14

A történelem legnagyobb hajókatasztrófája, a Titanic elsüllyedése még több, mint 100 évvel a tragédia után is él az emberek emlékeiben. De vajon tényleg a jéghegy okozta a bajt? Elmondjuk!


2018-10-26 A világ leggonoszabb női!

Most bemutatjuk nektek a világ leggonoszabb nőit, akik tetteikkel felkerültek erre a nem túl büszke listára! Vannak köztük tömeggyilkosok, nácik, de még királynő is!

2018-06-26 Ezek után mondd te is, hogy paraszt!

Vannak, akik buzgón használják a paraszt szót más emberekre, mint lekicsinylő jelzőt... Nos, ezeknek az embereknek mondjuk el most kik is valójában a parasztok!

2018-10-18 Átrepült egy drón az Auschwitz-i haláltábor fölött!

A hideg kirázott azoktól a képektől, amiket egy drón készített, amellyel átrepültek az Auschwitz-i haláltábor felett! Borzalmas és szívszorító látvány még most is!

2018-11-12 Mindenki megrémült a NASA videójától! Nagyon félelmetes!

Félelmetes videót tett közzé a NASA a világhálóra, ami mindenkit sokkolt, aki csak megnézte ezt a rövid kisfilmet. Mutatjuk a videót! Rád hogy hatott?

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.