Nők többet gondolkodnak, ezért több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak

A nőknek több alvás kell, mert többet gondolkodnak, mint a férfiak

Szerző: vargazsanett - 2016.12.12.

A nők agya jóval összetettebb, mint a férfiaké, bizonyítja ezt a Horne professzor, így több alvásra is van szükségük. Bármily hihetetlen is ez férfiak számára :)

Nők többet gondolkodnak, ezért több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak

A tudósok bebizonyították, hogy a női agy összetettebb, mint a férfi agy, ezért a nőknek több alvásra van szükségük. Jim Horne, az angliai Loughborough Egyetem professzora szerint: a nők esetében az alváshiány stresszhez vezet, ellenségesebbé válnak, haragosabb a kedvük. A férfiaknál ezek a tüneteket kisebb mértékben jelentkeznek alváshiány esetén.

 

A nőknek napi 8 óránál több alvásra van szükségük


Jól tudjuk, hogy a felnőttek számára 8 óra alvás a megfelelő. 7 óra alvás a minimum amire szükségünk van. Horn professzor azt mondja, hogy a nők agya összetettebb, ezért több alvásra van szükségük.

 

Minek köszönhetően összetettebb a nők agya?


A férfiak meglepetésére a nők gyakrabban végeznek olyan agyi feladatokat, amikor meg kell osztaniuk a figyelmüket. Az extra erőfeszítések miatt több pihenésre van szükségük. Az éjszakai alvás a legpihentetőbb. Mi történik a férfiakkal, akik fáradtak? Elmondom a következő oldalon.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket