86. Oscar- gála- a 12 év rabszolgaság lett a legjobb film

86. Oscar-gála: a 12 év rabszolgaság lett a legjobb film

Szerző: szdavid - 2014.03.03.

Hét díjat nyert a Gravitáció, a legjobb színésznő Cate Blanchett lett, míg a férfiaknál Matthew McConaughey volt a befutó. Di Caprio és az Amerikai botrány hoppon maradt.

Hét díjat nyert a Gravitáció, a legjobb színésznő Cate Blanchett lett, míg a férfiaknál Matthew McConaughey lett a befutó. Di Caprio és az Amerikai botrány hoppon maradt.

A 2014-es, 86. Oscar-gálán az év legjobb filmjének a 12 év rabszolgaságot választották. Ami, azt jelenti, hogy Brad Pitt, aki a filmben is szerepelt, producerként immár Oscar- díjas. Előzetesen 10-10 díjra jelölték az Amerikai botrányt és a Gravitációt, míg a legjobb filmnek választott 12 év rabszolgaságot 9-re. Az Amerikai botrány némi meglepetésre hoppon maradt és semmilyen díjat nem tudott bezsebelni. A Gravitáció 7 Oscart is begyűjtött, többek közt a legjobb rendező díját és még hat egyéb technikai elismerést (köztük a legjobb operatőri munkaért és a legjobb vizuális trükkökért).

A 12 év rabszolgaság összesen 3 díjat nyert, a legjobb film mellett, megkapta még a legjobb adaptált forgatókönyvért is a szobrocskát és az első filmes Lupita Nyong’o, pedig a legjobb női mellékszereplő kategóriában győzött. A legjobb férfi főszereplő Matthew McConaughey lett, aki a Mielőtt meghaltam AIDS-ben nyújtott alakításáért kapta meg a legrangosabb filmes díjat. A nőknél Cate Blanchett-t választottak a legjobbnak, aki a Blue Jasmine-ben nyújtott kiemelkedőt. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Jared Leto kapta, aki a Mielőtt meghaltamban egy transzvesztitát alakított.

 

Nézd meg a képeket a galériában az Oscar-gáláról

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket